contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Japoneze

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Va aduceti aminte de aceasta denumire de japoneze, a colaceilor mici si impletiti?
Mi-au placut inca de copil si-i mananc cu mare placere si acum...yumi,yumi. Adevarul este ca pana nu am descoperit reteta pe blogul Laurei, cumparam cate o bucata, ori de cate ori mi se facea pofta si dor...acum ii fac in casa, de cate ori vreau... si tocmai de aceia am ales sa particip cu aceasta reteta, la concursul ”Bloggospodina” organizat pe blogul Laurei.
Reteta este la fel ca ce-a de pe blogul Laurei, cu mici diferente; am folosit drojdie uscata, am ales framantatul cu masina si am folosit seminte deasupra.
Aluat:
300ml lapte caldut
50g unt topit
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
500g faina
1 plic drojdie uscata
Pentru deasupra:
1 ou
1lingura lapte
Seminte de susan
Seminte de mac
Seminte de in
Aluatul, l-am facut in masina de paine, iar ingredientele le-am pus in cuva masinii, exact in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pt framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul era crescut frumos si gata de modelat.
Ungem planseta de lucru, cu ulei rasturnam aluatul si-l impartim in 12 bucati.
Luam cate o bucata, o rasucim, formam un sul, il indoim in mijloc, iar capetele le rasucim intre ele.
Bucla de pe mijloc o ridicam si o asezam exact pe punctul de rasucire a celor doua capete si pe rand introducem capetele sub bucla. (vezi foto).
Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.
Asezam japonezele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca inca 30’.
Intre timp, batem oul cu laptele si cand japonezele sant bine crescute, le ungem bine cu pensula,
apoi presaram seminte pe fiecare, dupa preferinta.
Le punem la copt, in cuptorul dinainte incins, pentru 25’.



Pofta buna!



Articol recomandat de floare-floare.blogspot.com