contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Klassischer Käsekuchen /tort –prajitura Clasic (a) Cu Brinza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Klassischer Käsekuchen/ Tort-prajitura clasic (a) cu brinza

Käse11

Reteta in romäna mai jos

Klassischer Käsekuchen

Rezept von Georg Maushagen

Buttermürbeteig

Zutaten :

200 g Butter

100 g Zucker

1 Prise Salz

etwas Vanillearoma

1 Eigelb von einem Ei mittlerer Größe

1 Messerspitze Backpulver

300 g Mehl

Zubereitung

Butter, Zucker und Gewürze mit dem Eigelb glatt arbeiten. Mehl mit dem Backpulver mischen, unter die Buttermesse kneten und alles zügig zu einem glatten Teig verarbeiten. Den Teig für rund eine Stunde in den Kühlschrank stellen. Anschließend den Teig ausrollen und den gefetteten Boden einer Springform (Ø 26-28 cm) damit auslegen.

Käsemasse

Zutaten :

665 g Schichtkäse oder Topfen

330 g saure Sahne

6 Eigelbe von Eiern mittlerer Größe

52 g Vanille-Puddingpulver

1 Prise Salz

Etwas Vanillearoma

Geriebene Schale einer unbehandelten Zitrone

330 ml Milch

6 Eiweiß von Eiern mittlerer Größe

210 g Zucker

Zubereitung

Schichtkäse, saure Sahne, Gewürze, Eigelb, Puddingpulver und Milch glatt rühren. Eiweiß und Zucker zu einem cremigen Eischnee aufschlagen. Den Eischnee unter die Käsemasse heben. Die Masse in die Springform mit dem Mürbeteigboden einfüllen. Den Kuchen im auf 200°C vorgeheizten Backofen bei Ober- und Unterhitze auf mittlerer Schiene ca. 10-15 Min. anbacken.

Die Form aus dem Backofen herausnehmen und den angebackenen Kuchenrand mit einem Messer rundherum leicht einschneiden. Die Temperatur des Backofens auf 160°C herunterstellen. Nach 10 Minuten den Kuchen wieder in den Backofen stellen und nochmals ca. 50 Minuten weiterbacken. Nach dem Auskühlen den Kuchen aus der Springform nehmen und leicht mit Puderzucker bestreuen.

Gutes Gelingen!

Cami

Käse1 Käse2 Käse3 Käse4 Käse5 Käse6 Käse7 Käse8 Käse12Käse9 Käse11Käse10

Tort-prajitura clasica cu brinza

Reteta o am de la un maestru renumit aici la noi in Germania cu numele Georg Maushagen. Multe retete cu brinza am probat pina acum, dar aceasta reteta este cea mai minunata. Tortul este foarte zemos, nu are o consistenta uscata ca multe alte prajituri cu brinza.

Aluat fraged cu unt

Ingrediente:

200 g unt

100 g zahar

citva sare si zahar vanilat

1 galbenus de la un ou cu marimea mijlocie

un virf de cutit cu praf de copt

200 g faina

Preparare:

Se amesteca omogen untul cu zaharul, condimentele si galbenusul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia precedenta. Se amesteca repede pina devine o coca omogena. Aluatul se inveleste in folie transparenta si se da la frigider pentru o ora sau la congelator pentru o jumatate de ora. Se ia o forma cu dimensiunea de 28 cm si se unge foarte putin. Se intinde aluatul.

Compozitia din brinza

Ingrediente:

665 g brinza dulce foarte grasa

330 g smintina groasa

6 galbenusuri de la oua cu marimea mijlocie

52 g praf pentru budinca cu aroma de vanilie

putina sare

aroma de vanilie

coaja rasa de la o lamäie

330 ml lapte

6 albusuri

210 g zahar

Preparare:

Brinza si smintina groasa se scurg foarte bine de zer. Se amesteca impreuna cu condimentele, galbenusurile, praful de budinca si laptele. Albusurile se bat cremos impreuna cu zaharul. Trebuie sa aiba o consistenta aproape ca la bezea. Albusul se incorporeaza usor in compozitia precedenta. Cuptorul se preincalzeste la 200° C. Se adauga compozitia de brinza in forma (atentie forma trebuie sa fie fara gauri-lol-altfel curge compozitia) si se da la cuptor pentru o perioada de 10 minute.

FOARTE IMPORTANT! Se scoate forma din cuptor si se desprinde marginea cu un cutit.  Se reduce temperatura cuptorului la 160°C si se asteapta cca 10 minute. Se da tortul din nou la cuptor pentru o perioada de 55-60 minute. Faceti proba cu cutitul. In cazul in care se bronzeaza prea repede se acopera cu o colie de hirtie de copt.

Se lasa la racit, se pudreaza si savureaza fara mila.

Spor la treaba!

O zi buna!

Cami

 


Articol recomandat de http://cami-lecker-wittmacher.blogspot.com/2009/11/klassischer-kasekuchen-tort-prajitura.html