contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Knedle

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Se dizolva drojdia in apa calduta. Din toate ingredientele se framanta un aluat neted, caruia i se da o forma cilindrica si se taie knedlele.

Dupa ce sunt toate knedelele taiate, se pune pe foc o oala voluminoasa (cel putin 4 litri) cu apa in care se pune o lingura de sare. Pana ce apa clocoteste, knedelele se odihnesc pe masa si vor creste putin.

In apa clocotita se plonjeaza knedlele, toate deodata. Se vor ridica repede la suprafata, se reduce focul si se fierb in continuare pana la trecerea a 10 minute (din momentul in care au fost puse la fiert).

Dupa 10 minute se scot cu spumiera, scurgandu-le bine de apa. Pentru ca ele cresc la fiert, se vor taia in doua, orizontal, cu ajutorul unui fir de ata.

Se potrivesc foarte bine cu vanat, cu gulas sau tocanita.

 

 

 

 

Reteta recomandata de cuinabanateana.blogspot.ro