contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

La Rentree: Salata Aromata De Dovleac Copt Si Hrisca

articol scris de Andie blog reteteveggie.com

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Candva, prin generala, am avut o lectie la franceza intitulata La Rentree. Adica intoarcerea la scoala, cu ghiozdanele, pachetel cu mancare, pantofi noi si stomacul plin de emotii. La randul meu proaspat intoarsa din vacanta, cu bateriile incarcate si dor de bucataria mea mica, am descoperit la market un dovleac dolofan caruia nu i-am putut rezista. Si uite-asa am creat creatura: salata aromata de dovleac copt si hrisca.

Ingrediente

1/2 dovleac pentru placinta

1/2 cana de hrisca

5 linguri ulei de masline

zeama si coaja de la 1/2 lamaie

5-6 frunze de busuioc

2 catei de usturoi

sare, piper

1. Taiem dovleacul in doua, curatam una din parti de coaja si o taiem cubulete de 2 cm (dovleacul meu mi-a dat tare mult de furca la faza asta). Asezam cubuletele intr-o tava mare non-aderenta si le stropim cu 2 linguri de ulei de masline si un praf de sare. Dam la copt la foc mediu aprox. 30 minute sau pana se coace.

2. Intre timp fierbem hrisca in apa cu putina sare. Cand este gata, o lasam la scurs intr-o sita fina.

3. Pana se fac dovleacul si hrisca pregatim dressing-ul: intr-un borcan cu capac amestecam 3 linguri de ulei, zeama si coaja lamaiei, sarea, piperul (eu am rasnit un amestec de piper colorat) si frunzele de busuioc.

4. Amestecam hrisca, dovleacul si dressingul si ne bucuram de gustul dulce si aromat al dovleacului de toamna.

Bine v-am (re)gasit,

Andie


Articol recomandat de reteteveggie.com