contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Langosi Cu Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
In preajma sarbatorilor de iarna, in Piata Sfatului din Brasov a fost organizat un mic, hai sa ii spun, targ, pe lang bradul de Craciun. Niste casute mici si cochete, care iti ofereau tot felul de bunatati de la turta dulce, ceai, vin fiert, galuste cu prune, kurtos pana la celebrele "langosi" cu branza.
Desi erau exorbitant de scumpe (6 lei/bucata) le-am facut ceva vanzare, deoarece Alexia era innebunita dupa ele. 


Si ca orice lucru frumos a durat putin...asa ca m-am pus pe framantat langosi. Au iesit mult mai buni decat cei din Piata Sfatului (asta a fost verdictul micutei specialistei), asa ca voi mai repeta experienta cu siguranta.


Si cred ca aceasta postare este si in spiritul provocarii "Dulce Romanie" din aceasta luna, avand ca ingredient drojdia.


Avem nevoie de: 500 gr faina tip 550, 1 lingurita miere, 1 plic drojdie uscata (sau 25 gr drojdie proaspata), 250 ml lapte caldut, 1 lingura untura (sau unt), 4 linguri ulei, 1/4 lingurita sare, ulei pentru prajit

Aluatul se poate executa in masina de paine, adaugand intai ingredientele lichide, apoi faina si drojdia (conform instructiunilor).

Daca se lucreaza manual amestecam intr-un castronel drojdia,mierea si 50 ml lapte. Lasam la dospit 10 minute. 
Turnam drojdia in mijlocul fainii si amestecam usor cu o lingura. Adaugam restul de lapte, untura, uleiul si sarea, apoi framantam timp de 10 minute. Lasam la dospit 1 ora.


Pentru Umplutura: 100 ml lapte, 1 lingura gris, 200 gr branza Danish White sau alta telemea sarata
Eu am ales sa fac o umputura cu gris, deoarec branza mi s-a parut cam sarata. Dar puteti renunta daca nu va place ideea.
Fierbem grisul in lapte si il lasam la racit.Apoiil  amestecam cu branza data pe razatoare.

Dupa ce aluatul este dospit rupem bucatele de aluat pe care le intindem, asezam cate o lingura de branza. Acoperim cu alta foaie si sigilam marginile bine.

Se prajesc la foc mediu in ulei incins. Pentru a indeparta excesul de ulei se scot pe servetele absorbante.


Se servesc alaturi de un pahar mare de iaurt, sana, lapte batut!



Pofta buna!