contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lapte De Cocos Cu Perle De Tapioca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

pentru 2 cupe mari sau 4 mici ;)

45~50g perle tapioca
300 ml lapte de cocos
1/2 cana zahar (*1)
1/2 lingurita amidon (*2) - optional
esenta de vanilie

(*1) este bine sa adaugati intai doar jumatate din cantitatea de zahar si sa gustati si doar daca considerati ca nu este de ajuns de dulci sa adaugati toata cantitatea... pentru mine, de exemplu, deserturile asiatice sunt foarte dulci si din acest motiv eu n-am adaugat niciodata toata cantitatea de zahar... azi am pus doar 2 linguri de miere ;)
(*2) amidonul este optional... eu adaug putin fiindca vreau ca laptele sa fie putin cremos :)

Perlele de tapioca


se pun intr-o oala cu cel putin 2 litri de apa care clocoteste. Si se fierb pe foc potrivit sau marisor - astfel incat acestea sa "danseze" tot timpul in apa:


pana cand devin transparente. In functie de marimea perlelor timpul de fierbere poate varia intre 1~2 ore. Ale mele au fost mari, cu diametrul de 6 mm, deci mi-au luat ceva timp pana au fost gata ;)
Avand in vedere ca pe durata fierberii apa va scadea este bine ca pe celalalt ochi al aragazului sa mai punem o oala cu apa la incalzit. Din aceasta vom adauga in oala cu perlute ori de cate ori va fi nevoie astfel incat sa mentinem nivelul apei cat de cat constant.
Cand perlele au devenit transparent, se scurg, se clatesc usor si se pun in apa cu rece pentru vreo 2~3 min. Se scurg din nou.


Se incalzeste laptele de cocos impreuna cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet. Se adauga amidonul dizolvat (intr-o lingurita de apa) si se mai tine pe foc aproape 1 min. amestecand usor. Nu se fierbe! Se strecoara si se raceste punand vasul cu lapte in altul cu gheata. Se adauga si vanilia si se toarna in cupe. Se adauga perlele si se dau cupele vreo 15~20 min. la rece...