contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lasagna 2011

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am mai postat reteta de lasagna, doar ca de data aceasta am facut eu foile de aluat. Ingrediente pentru 250 de aluat:
  • 200 g faina 00
  • 2 oua
  • un picut de sare

Cernem intii faina (eu in vasul de la cintar), iar in centru punem ouale si sarea.

 

Cu o furculita zbatem ouale amestecind din cind in cind cu faina de pe margini. Cind ouale s-au amestecat bine, rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l framintam cu minutele proprii si personale, timp de circa 15-20 de minute. Tragem de aluat si-l impaturim (nu stiu daca am explicat bine), apoi il framintam cu pumnii. Vom obtine un aluat tarisor dar omogen, iar cind vedem ca incepe sa faca bule de aer de la framintat, ii dam forma de mingiuta pe care o invelim intr-un prosop sau in pelicula transparenta si-l lasam la odihnit timp de jumatate de ora.

 

Infainam masa de lucru cu putina faina, intindem aluatul cu sucitorul cit mai subtire (eu cu aparatul pentru lasagna), il taiem fisii egale si lungi cit tava in care vom face lasagna iar fisiile le punem pe un prosop pe care am presarat putina faina.

 

 

Cum asamblam lasagna, reteta o gasiti aici, doar ca de aceasta data nu am facut ragu ci cu suc de rosii ca in aceasta reteta.

 

 

Dam tava la cuptor (preincalzit la 180 de grade) si lasam timp de 25 de minute si servim calduta lasagna, altfel riscam sa degustam repede vinul sau apa.

 



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com