contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lasagna Radu

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
lasagna cu 3 feluri de carne si sos de branza albastra, ca in bucatarialuiradumailat

Bucătăria italiană a reprezentat pentru mine, întotdeauna, spațiul cel mai bun pentru inovare. Și aceasta pentru că îți permite să te joci de fiecare dată când gătești. Bineînțeles, cu niște limite. Iar lasagna este, alături de pizza și paste, tărâmul perfect pentru inovații. Te poți juca fără frică cu alimentele și poți combina după propriul gust condimentele. Eu asta am făcut, iar ceea ce a ieșit am botezat simplu „Lasagna Radu”...

Ingrediente:
300 grame carne tocată de pui sau curcan, 300 grame de șuncă, 200 grame cârnăciori de casă semiafumați (sau cabanos semiafumat), 1 conservă de ciuperci, 200 grame telemea veche de oaie, 200 grame de cașcaval, 300 ml smântână, 2 roșii, 2 cepe potrivite, 3 linguri de pastă de tomate, 1 lingură muștar, 100 ml lapte, sare, piper, 1 linguriță pătrunjel verde tocat, 1 linguriță mărar verde tocat, 1/4 linguriță cimbru, 1/4 linguriță mentă verde, 1/4 linguriță busuioc, 1/4 linguriță oregano, 50 grame de unt, 1 cutie foi de lasagna (12 bucăți), 100 grame de brânză albastră, 200 ml ulei.

Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt și se împarte în două părți egale, punându-se la călit în două tigăi în care ați pus câte 100 ml de ulei. După ce ceapa este sticlită, în prima tigaie adăugați carnea tocată și 1/2 cutie de ciuperci tocate mărunt, amestecați bine, iar apoi lăsați la foc mic, acoperind tigaia, circa 15 minute. În cea de a doua tigaie adăugați peste ceapă șunca, cârnăciorii de casă și cealaltă jumătate de conservă de ciperci, tocate toate mărunt. Acoperiți și lăsați și această tigaie la foc mic circa 10 minute.
După ce au trecut cele 15 minute, adăugați în prima tigaie 2 linguri de pastă de tomate diluate cu un sfert de pahar de apă, pătrunjelul verde, cimbrul și menta, potriviți de sare și piper și mai lăsați să fiarbă 5 minute, apoi luați de pe foc și adăugați telemeaua rasă fin, amestecând bine.
În cea de a doua tigaie, în care aveți amestecul de șuncă și cârnăciori, adăugați 1 lingură de paste de tomate nediluată, muștarul, mărarul, busuiocul și oregano, potriviți de sare și piper, amestecați și lăsați la fiert încă 5 minute. Luați apoi de pe foc și adăugați cașcavalul ras, omogenizând foarte bine compoziția.
Ungeți fundul unui vas termorezistent dreptunghiular, așezați 4 foi de lasagna, cu capetele ușor suprapuse, și turnați apoi compoziția de carne tocată, având însă grijă să nu vărsați prea multă grăsime din cea obținută în urma preparării. Se așează apoi roșiile tăiate felii, iar deasupra un nou strat de foi de lasagna, peste care se toarnă ușor cam 1/3 din sosul de smântână amestecată cu laptele. Se toarnă compoziția de șuncă, având iarăși grijă la cantitatea de grăsime, apoi se așează ultimul strat de foi. Se toarnă restul sosului de smântână, apoi se rade brânza albastră.
Se dă la cuptorul încins, pentru circa 15 minute.



bucatarialuiradumailat.blogspot.com


Mod de servire:
Se servește caldă (nu fierbinte!), cu sos de roșii și un pahar de vin alb demidulce.