contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Legume Cu Sos De Usturoi…

articol scris de papalaile blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Mersul asta la sala are multe aspecte bune. Unul dintre ele este ca sala e chiar langa piata si deci mi-e foarte la indemana sa ma opresc prin piata sa mai iau una, doua legume proaspete. Inainte imi mai era lene sa ma duc pana la piata chiar daca e aproape, dar acum tot ma duc la sala :D

So, pentru ca nu aveam ce manca acasa m-am oprit sa iau un praz, o gulie si un dovlecel. Mai aveam acasa niste urme de pleurotusi, morcovi si o bucata dintr-o telina. Aaa, si mai aveam niste conopida congelata. Am taiat rondele dovlecelul, doi morcovi si o bucata de praz.

Rondelele de dovlecel le-am pus repede in tigaia grill incinsa. Am preferat asa ca sa nu le mai pun ulei pentru ca inghit destul de mult. Le-am tinut 2 minute pe fiecare parte.

Cat s-a facut dovlecelul am taiat si buretii, o bucata de telina si jumatate de gulie.

Am pus o tigaie pe foc la incins, apoi am turnat niste ulei de masline (pentru gatit) si dupa ce s-a incins si el am adaugat ce se vede pe tocator mai sus. Adica morcovii, telina, prazul, gulia si buretii. Am pus capacul si am lasta la foc maricel 5 minute. In astea 5 minute am mai ciopartit un pic conopida congelata. Nu mai cumpar alta data conopida congelata. Promit!! Nu mi-a placut de ea. Am mai folosit jumatate de punga alta data si acum am zis s-o termin.

Dupa ce am luat capacul de pe tigaie am adaugat si conopida si dovlecelul facut pe gratar. Tot la foc iute au mai stat asa inca 5 minute. Am mai pus apoi niste sos de soia si inca 3 minute si gata. N-am zis, dar se intelege, am tot amestecat in tigaie legumele, ori cu o spatula de lemn ori doar asa cu tigaia prin aer, ca am inceput sa ma pricep :D

Am mai luat 4 catei de usturoi si i-am macelarit cu mojarul. O fi mai corect sa spun ca i-am mojarit cu mojarul?! :-P Bine, fie, l-am pisat. :-P Deci, usturoiul pisat l-am amestecat cu niste iaurt degresat (ca din asta mananc eu) si cu un strop de ulei de masline. Cu sosul asta am stropit mancarea din farfurie. Adevarul este ca dupa ce am facut poza eu am mai pus sos de usturoi ca sunt mare fan :)

De bun a fost foarte bun. Mai fac! E si sanatos si gustos si devreme acasa :D


Filed under: Retetele mele... Tagged: bureti, conopida, dovlecel, gulie, iaurt, iaurt degresat, legume, legume cu sos de usturoi, morcovi, pleurotus, praz, sos de soia, sos de usturoi, telina, ulei de masline, usturoi


Articol recomandat de papalaile.wordpress.com