contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Lichior De Oua - Tojaslikor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga








Iata va prezint cum prepar eu lichiorul de oua . Este ideal de a servi oaspetii ce iti calca pragul de sarbatori , dar poate fi transformat si intr-un cadou ce il poti oferi cu drag de sarbatori sau alte ocazii.
Ingrediente :
6 galbenusuri de ou
500 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
2 fiole esenta vanilie
500 ml vodka
500 ml frisca Megle (sau Hulala)
Preparare :
Intr-un vas punem cele 6 galbenusuri impreuna cu 5-6 linguri zahar pudra si il amestecam pana devine ca o spuma. In alt vas punem 500 ml frisca cu restul de zahar pudra si il punem la foc unde il vom lasa pana da intr-un clocot. Il luam deoparte si il vom adauga treptat la galbenusurile frecate spuma putin cate putin , amestecand mereu . Adaugam si esentele de vanilie. Dupa ce am terminat de adaugat frisca , turnam cate putin la compozitia de mai sus ,500 ml vodka amestecand continuu. Dupa ce a fost adaugata si vodka turnam lichiorul rezultat in sticle ( mie mi-au iesit circa 1.5 l lichior ) si le punem la rece pentru 2 saptamani pentru a se inbina aromele.
Lichiorul se serveste bine racit . Se poate folosi si la salatele de fructe .
Puse in sticle transparente , impachetate frumos se pot oferi ca si cadouri .

Articol recomandat de bucatareselevesele.blogspot.com