contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Loboda Cu Lapte Ca La Alex La Tara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pana sa-l cunosc pe Alex, nu mai auzisem de treaba asta, dar, la Alex la tara (intr-un satuc in varful unui deal din Prahova), loboda cu lapte e la mare cautare (la fel ca si stevia/spanacul/dovleacul cu lapte).


Despre ce-i vorba? un fel de ciorba in care rolurile principale sunt jucate de loboda (sau stevie/spanac/dovleac) si de lapte prins, iar in roluri secundare mai apar o ceapa, niste marar, si, uneori, un pic de lapte dulce.
Bunica lui Alex mi-a explicat pe indelete tehnica: speli loboda si o oparesti in apa fiarta. O scurgi bine si o toci marunt. Intr-o oala, incingi 2 linguri de ulei si calesti nitel o ceapa tocata; apoi adaugi si loboda si peste, torni 2L de lapte prins + o cana de lapte dulce si o legatura mica de marar, maruntita. Lasi totul sa dea in clocot si opresti focul.


Inca nu mi-a iesit ca la carte, dar ma perfectionez la fiecare incercare. Are un gust acrisor si proaspat si racoritor si e aproape imposibil sa nu mai ceri inca o portie :D
Voi ati mai auzit de chestia asta?
Also, e tare frumos la tara - aici a venit cu intarziere primavara, dar recupereaza rapid terenul :D


Data viitoare cand mai ajungem aici, va povestesc despre minunatele clatite cu flori de salcam cu care ne rasfata bunica :D


Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com