contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Macaron Bleu Lavande

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Anul trecut, fortuit, am aflat de existenta unui festival al levanticii si cum week-end-urile insorite indeamna la drumetii, iar locatia vazuta de pe monitor parea superba, am plecat in viteza sa vedem la fata locului lanurile de levantica. Sezonul de inflorire era pe terminate insa lanurile erau acolo, se intindeau cat vedeam cu ochii, iar aerul miroasea imbatator!

Bleu lavande a devenit un brand cunoscut in provincia canadiana in care locuiesc, iar lavanda lor parfumeaza mierea, vinegretele, jeleurile, produsele cosmetice ori de uz casnic samd
Toate acestea :) ca sa ajung sa spun cateva cuvinte despre mierea cu lavanda, o miere cu un gust foarte rafinat. Se poate consuma ca atare ori in creme si inghetate.
Macaronii poarta culoarea levanticii, iar crema cu miere, ciocolata alba si frisca, gustul fin si delicat al lavandei.
Reteta si sfaturile sunt aceleasi ca la macaronii cu crema de ciocolata, ies in jur de 20 de macaroni (deci cca 40 de cochilii) asa ca, daca nu aveti invitati, macaroni din 2 albusuri sunt foarte numerosi si ultra suficienti pt un desert fin, dulce si desigur, caloric. :)
Culoarea amestecului trebuie sa fie inchisa, pt ca la copt macaronii se deschid mult la culoare.


Crema:
- 100g ciocolata alba si 50 ml frisca se topesc incet, inceeet la cuptorul cu microunde (cu alte cuvinte cate 10 secunde per etapa pana obtineti o consistenta onctuasa. Ciocolata alba este foarte delicata asa ca inarmati-va cu atentie si rabdare cand lucrati cu ea, altfel se branzeste intr-o secunda)
- in amestecul cremos se adauga o lingura de miere de levantica si se da totul la frigider pentru 15-30 de minute, apoi se amesteca cu mixerul pt 2-3 minute (ne dorim o consistenta mai spumoasa)
- cu aceasta crema lipim macaronii 2 cate 2 si-i lasam deoparte pt cel putin 2 ore, timp in care cochiliile preiau putin din umezeala cremei.
Sunt foarte rafinati!