contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Magazine Online Pt Raw Food-isti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Desi este un curent nou aparut pe piata gastronomica si de lifestyle din Romania, raw food castiga tot mai multi adepti dispusi sa-si schimbe radical stilul de viata cu unul mai echilibrat si implicit mai sanatos. Insa pe segmentul “materii prime” sau ingrediente se vede ca este inca inceput de drum. In acest moment nu exista magazine (fie ele online sau reale) care sa comercializeze exclusiv produse raw. Din aceasta cauza cumparaturile sunt distribuite in mai multe directii: piata, supermarket, magazine naturiste, magazine online (din tara sau din afara).

Am sa incerc in cele ce urmeaza sa fac un rezumat al magazinelor online care comercializeaza printre altele si produse pentru bucataria raw.

1. Suplimente.ro

- principal distribuitor (si importator) al produselor NOW (din SUA), suplimente.ro reuseste sa acopere o arie relativ larga de produse de tip raw. Gasim asadar, printre altele:

- s-ar putea ca peste cateva luni sa gasim aici si seminte de chia si pudra de lucuma si mesquite. Am pus eu o vorba buna ;)

2. Armonie cu natura.ro

- aici gasim preponderent ingrediente de origine asiatica

3. Pukka food.ro

- nu e magazin online propriu-zis insa daca ati ochit ceva produse iar valoarea lor depaseste 200 RON, fetele dragute de acolo vor trimite coletul

  • fructe goji
  • boabe de cacao

4. Naturaplant.ro

Cam astea sunt magazinele de unde eu comand online produse.

As vrea sa fac unele mentiuni:

  • desi aceste produse sunt mai scumpe, merita investitia. Ca mic exemplu: mi-am cumparat untul de cocos (borcanul mare de 600g) acum 4-5 luni si abia acum am ajuns la jumatatea lui. Si doar stiti ca fac prajituri relativ des. Acelasi principiu se aplica si in cazul celorlalte produse.
  • In afara acestui aspect, au termenul de valabilitate destul de indelungat, deci nu trebuie sa va faceti probleme ca expira.

Totodata atrag atentia asupra unor reguli de depozitare a uleiurilor si fructelor oleaginoase:

  • absolut TOATE uleiurile presate la rece cat si semintele, nucile se pastreaza la frigider deoarece pastrate la temperatura camerei pot rancezi usor. Semintele si nucile le pastrez in borcane curate si inchise iar uleiurile in sticlele lor originale.

Sper ca acest articol v-a fost de folos. Daca aveti de facut adaugiri, mentiuni sau daca aveti nedumeriri le astept la comentarii sau pe adresa mea de mail: [email protected]