contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mamaliguta Cu Branza De Oi Si Smantana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


mal


Chiar daca uneori  plecam privirea (de rusine) sau vorbim in soapta pentru a nu ne deconspira cand suntem plecati "pe afara" (nu intru in amanunte, dar cred ca stiti la ce ma refer) , in momentul cand vedem mamaliga, romanul din noi incepe "sa urle" ...si nu-l mai opreste nimeni decat daca il imbie la masa si-i serveste minunatia galbena:))
Satul, cu siguranta, e mandru (macar in sinea lui ) ca e roman :).
Gatesc de cativa ani buni pentru diverse persoane, multe la numar(in general copii si tineri), insa rar s-a intamplat sa intalnesc romani care sa nu aprecieze mamaliga...
...iar cei care o fac totusi, o fac in necunostinta de cauza sau ... din cauza unor idei preconcepute...autoinduse :)
Asta e, daca n-au gustat , nu stiu ce pierd :D...sau... gusturile nu se discuta :))) !
Mie imi place mamaliga la orice ora din zi si in orice anotimp. Gasesc in ea un aliat de nadejde pentru lactate, carne si preparate din carne(fie ele de orice animal sau pasare, comestibile sa fie ), legume si... chiar si pentru fructe :)
Azi va prezit varianta cu branza de oi rasa si smantana .

"Reteta" e simpla : mamaliga (cred ca stiti s-o preparati deja) asezata in farfurie dupa cum va lasa imaginatia si dorinta, branza matura (adica sarata si statuta o vreme la putina (berbinta) sau cum o numiti voi ) rasa pe razatoarea cea mai fina din dotare si ...smantana musai fermentata (cea dulce e pentru prajituri :))   )

Mmmmm , de vis :D

Incercati !



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com