contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancare De Bob

articol scris de truedelights blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Planta de bob este o adevarata minune. De la ea se pot consuma tulpina, frunzele, florile, pastaile tinere, boabele verzi si boabele uscate. Intreaga planta este un excelent furaj pentru animale si un ingrasamant verde foarte valoros. Frunzele foarte tinere contin vit. A, B. C; ele pot fi consumate crude in salate sau pot fi adaugate in supe, ciorbe si piure-uri. Pastaile tinere si boabele verzi sunt adevarate delicatese, ele au un continut bogat in fier si sulf si se folosesc la prepararea ciorbelor, supelor, piure-urilor sau sosurilor. Boabele uscate au un continut mare in proteine, hidrati de carbon, grasimi, celuloza, saruri minerale (sodiu, potasiu, calciu, fier, fosfor, magneziu) si vitamine (A, B1, B2, C). Acestea se pastreaza, se consuma si se pregatesc la fel ca si fasolea sau mazarea uscata.
INGREDIENTE:
500 g bob,1 morcov, 2 fire ceapa verde, 1 lingura suc de rosii,
2 linguri ulei, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru.
PREPARARE:
Pentru mancare, de la bob se folosesc pastaile verzi, tinere, taiate rondele, si boabele verzi din interiorul pastailor mature.

Se inabusa ceapa tocata marunt, in ulei si apa, in proportii egale. Se adauga morcovul taiat in cuburi mici, bobul si se completeaza cu apa, cat sa acopere totul. Se lasa sa fiarba 20-25 minute. Se adauga apoi suc de rosii, cimbru, sare si piper dupa gust. Dupa inca 5-6 minute, se opreste focul si se adauga verdeata tocata marunt. Mancarea de bob poate fi servita alaturi de salata din sfecla rosie.



Articol recomandat de truedelights.wordpress.com