contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mâncărică De Dovlecei - Tradiţională şi "modernă"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Nu demult am cumpărat nişte dovlecei frumoşi, supli şi tinerei:), ar fi fost păcat dacă n-aş fi făcut din ei o mâncărică bună, de vară. Dar ca aproape întotdeauna, drăcuşorul se bagă în mine şi nu mă lasă-n pace: trebuie să încerc mereu ingrediente, condimente, gusturi noi. Aşa s-au născut două feluri de mâncare, cu gusturi total diferite: una tradiţională cu usturoi şi mărar, iar cealaltă, să-i zic aşa: mai modernă, cu roşii şi busuioc.
Ingrediente:
2 dovlecei tineri, 1 ceapă albă potrivită, 1 lingură făină, 2-300 g smântână sau lapte, 1 legătură mărar, 1-2 căţei usturoi, 1 lingură ardei roşu tocat, 2 roşi coapte, decojite, 1 linguriţă busuioc tocat mărunt, 1 lingură făină, 1-2 linguri smântână, sare, piper, ulei, puţin zahăr.

Pregăteşi aşa:

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi dovleceii daţi pe răzătoarea mare, pui un pic, un pic de apă şi îi laşi să se înăbuşe la foc mic, cca. 10-15 min., până se înmoaie, dar sunt încă crocante. Între timp, într-un alt vas punem 2-3 linguri de ulei, adăugăm cealaltă lingură de făină şi le-amestecăm. Punem repede şi ardeiul tocat şi sitngem cu puţină apă. Adăugăm roşiile tăiate cubuleţe, puţină sare şi încă un pic de apă (dacă este necesar). Lăsăm să fiarbă cam 10 minute până ce devine un sos mai gros. Atunci adăugăm jumătate din dovleceii înăbuşiţi, 1-2 linguri de smântână, busuioc, sare şi piper şi lăsăm să dea în două-trei clocote. La cealaltă parte de dovlecei adăugăm usturoiul pisat, făina frecată cu smântână, dacă trebuie mai punem şi apă şi lăsăm să fiarbă câteva minute. Sărem, piperăm şi la urmă adăugăm mărarul tocat.
Noi le-am mâncat aşa, numai cu pâine, dar dacă e nevoie se poate mânca şi cu ouă-ochiuri, cârnat prăjit, cremvurşti fiert sau orice fel de carne.


Articol recomandat de gulasunguresc.blogspot.com