contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mancatul In Oras

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cand ne decidem sa schimbam ceva in viata noastra, ne inscriem la lungi episoade in care fie vointa lipseste, fie inspiratia, ori nu avem la dispozitie cele mai bune optiuni.

Cand tinem dieta, stim foarte bine ca orice abatere de la regulile bine scrie ne trage in jos. Ca degeaba vrem sa slabim, daca noi intram in Mc Donald’s si comandam 6 portii de burgeri si chipsuri. Iar o problema spinoasa este mancatul in oras, care la prima vedere contrzice orice regula din nutritie. Daca tineti dieta, si nu stiti cum sa nu va sabotati dieta iesind in oras, va ofer cateva tipsuri.

1. Cautarea restaurantului

O proasta idee este sa inrrati din prima in oricare restaurant care va iese in cale. Daca stiti ca va veti intalni cu un bun prieten, pe care nu l-ati mai vazut demult, interesati-va despre restaurante care ofera meniuri pe gustul vostru, in niciun caz care ofera fast-food pe tava. Va recomand restaurantele cu meniuri meditaraneene, sunt delicioase. Un pont este sa ofere si meniuri vegetariene. Atentie, nu toate restarurantele vegetariene au neaparat meniuri sanatoasa, fara grasimi prea multe!

2. Alegeti cu atentie meniul

Optati pentru carne slaba, nu porc, eventual carne de pasare ori peste. Uitati-va sau intrebati bucatarul cum este pregatita friptura, puteti sa il rugati sa inlature grasimea vizila, si pentru multe vitamine si minerale, cereti o garnitura de legume (vedeti cum sunt gatite, in niciun caz sa nu fie calite). Optati pentru peste la gratar sau la cuptor, cu legume, ori carne de pasare la cuptor, in niciun caz prajita. Un pont este sa alegeti o portie mare  de salata (cereti ca dressingul sa fie servit separat, si gustati putin din el) si o portie mica de friptura.

3. Portii mici

Chiar daca bucatarul va aduce portii mari, nu serviti intreaga cantitate de hrana. Serviti doar jumatate, astfel veti reduce din calorii.

4. Bautura

Bautura trebuie sa definitiveze o masa copioasa. Caci nu puteti servi somon la gratar si sa dati noroc cu un pahar cu apa sau suc de portocale. Alegeti totusi bauturi alcoolice cu putine calorii, care au mai putin zahar,  de exemplu bere, vin. Si daca am zis vin, alegeti vin rosu la o carne rosie, sau dressing rosu, si vin alb la o carne alba. Insa, sfatul meu este sa serviti vin rosu, este mai sanatos, gratie taninilor, antioxidanti.

5. Desertul

Daca este posibil, nu mai serviti desert. Daca vreti totusi ceva dulce, cereti, ar trebui sa aiba, bucatarului fructe proaspete sau salata de fructe. Si nu in ultimul rand, gustati numai putin, cat sa va potoliti pofta, nu este nevoie sa goliti farfuria.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com