contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Marmelada De Caise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

In caz ca va hotarati sa faceti asa ceva, sa va grabiti, ca abia se mai gasesc caise in piata.



Ingrediente:

  • 2 kg caise,
  • 1 kg zahar,
  • 400 ml apa.


Mod de preparare:
Avem nevoie de caise bine coapte.
Caisele se despart in jumatati, se scot samburii si se pun la fiert cu 400 ml apa.
Dupa ce au fiert, se trec print-o sita si se pun din nou la fiert, amestecand mereu sa nu se prinda de vas.
Cand piureul a scazut bine, se adauga zaharul si se lasa la fiert pana cand facem testul cu picatura.
Adica luam cu lingura din compozitie si punem pe o farfurioara.
Daca nu lasa zeama de jur imprejur este gata.
Se lasa sa se  mai raceasca un pic, dupa care se pune la borcane cu capac.
Se vor fierbe in bain-marie, pentru o etansare perfecta a borcanelor.
Si gata, la camara cu ele, pana la iarna!


Articol recomandat de micky-mihaela.blogspot.com