contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Melcisori Cu Nuca Si Scortisoara

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


PT ALUAT:
50 g unt topit si racit
300 ml lapte caldut
1 ou
3-4 lingura zahar
1/2 lingurita sare
1 pachet praf budinca de vanilie
500 g faina
20g drojdie proaspata
UMPLUTURA:
80 g unt temperatura camerei
150 g zahar
2 lingura scortisoara
100 g nuci taiate, zdrobite sau macinate
GLAZURA:
50 g crema de brinza
15 g unt temperatura camerei
100 g zahar pudra
aroma de vanilie
Drojdia se dizolva in putin lapte caldut cu o lingura de zahar, se lasa 10 minute sa dospeasca. Faina se cerne, se pune intr-un vas mare si se face loc la mijloc unde se pun pe rand drojdia, oul, restul de zahar, praful de budinca, sarea si untul. Se framanta un aluat si se lasa la crescut 1 ora.
Masa de lucru se unge cu ulei si se intinde aluatul de 1 cm grosime. Se unge cu unt, se presara zaharul si nucile. Se ruleaza si se taie felii de 2 cm. Se aseaza rulourile pe o tava in care am pus hartie de copt si se lasa la crescut 30 minute apoi se coc in cuptorul incins.
Fierbinti se ung cu glazura obtinuta din amestecarea tuturor ingredientelor.


Articol recomandat de dianacakes.blogspot.com