contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

MelciŞori Cu VerdeŢuri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Chiar dacă afară nu  prea se arată primăvara, în piaţă parcă adie un aer primăvăratic datorită verdeţurilor care şi-au făcut apariţia pe mesele vânzătorilor. Predomină ceapa verde, ridichile dar şi leurda sau usturoiul sălbatic, cum i se mai spune. Având în congelator un pachet de foitaj, m-am gîndit ce bine ar merge umplut cu aceste verdeţuri. Până am ajuns acasă cu ele deja ştiam cum o să le folosesc. Am făcut melcişori din:
- 1 legătură leurdă
- 1 legătură ceapă verde
- 800 g foitaj
- 500 g brînză de burduf
- 3 linguri iaurt
- sare, piper
- 1 ou 

Ceapa se spală bine, se taie rădăcinile apoi se taie rondele, la fel şi cozile acestora. Leurda se spală şi se taie şi aceasta . Intr-un castron se pune brânza, se mărunţeşte  cu o furculiţă, se adaugă iaurtul, sare, piper şi la urmă verdeţurile. Se omogenizează.



Compoziţia de brânză se împarte în mod egal pe foitaj şi cu ajutorul unui cuţit se întinde pe toată suprafaţa .


Se rulează  strâns fiecare rulou,  


apoi, cu ajutorul unui cuţit,  se taie felii de câte 1,5 - 2 cm care se aşează  într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. 


Melcişorii se ung cu ou bătut, apoi se dau la cuptorul încălzit pentru 40-45 minute. Până capătă o culoare frumoasă.