contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Meniu De Craciun

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Vineri seara, in ajun de Craciun, fiecare gospodina ar trebui sa se laude cu bucatele traditionale, care isi asteapta mesenii sa le deguste. Chiar si pe ultima suta de metri, mai este timp pentru a prepara meniul traditional. Fie ca ati mers pe aceeasi linie, ca in alti ani, tot preparate din porc, fie ca ati vrut ceva aparte, care sa smulga laude, am venit azi cu cateva idei inedite pentru meniu luxruiant in culoare si arome.

Salata de pui si creveti roz

Este o salata satioasa, gratie proteinelor de calitate. Este aspectuoase prin jocul de culori pe care il creeaza, pe de o parte, crevetii, pe de alta parte, legumele din salata.

Iata de ce aveti nevoie pentru o portie: 30 de grame de pui fara piele, care a fost taiat cubulete, 130 de grame de creveti roz, 225 de grame de laptuca taiata fasii subtiri, ½ de grepfrut taiat felii, 8 fire de ceapa verde tocate marunt, 40 grame de fasole verde rosie din conserva, clatite bine cu apa, 40 grame de naut din conserva, asemenea, bine clatit cu apa, 1 lingurita cu ulei de masline extravirgin, 60 ml de supa de pui fara carne, ½ de lingura cu otet balsamic, 1 lingura cu busuioc proaspat, tocat maruntel si zeama de la o jumatate de lamaie.

Se incinge o jumatate de lingura cu ulei intr-o tigaie wok, se stropeste carnea de pui, dar si crevetii cu sucul de lamaie si se caleste pret de 4 minute, la foc mic. Dupa care intr-un vase se amesteca otetul cu supa de pui si busuiocul. Se combina restul de ingrediente intr-un bol pentru salata, apoi se asaza deasupra carnea de pui si se crevetii. La final se adauga sosul.

Sote din piept de curcan cu legume si fructe

Fructele ii confera prospetime, fragezime, legumele ocupa rolul de garnitura, iar curcanul ii fura postul lui Ghita sef.

Pentru o portie aveti nevoie de: 115 grame de piept de curcan fara piele, taiat in fasii, 85 de grame de praz, tocat marunt, 170 grame de ciuperci de castan, taiate felii, 120 ml de piure de mere, fara zahar, mai bine il faceti in casa, 2 lingurite cu amidon, 1 lingurita cu ulei de masline, 2 lingurite cu otet din vin alb, zeama de la o portocala mica, 1 lingurita cu marar proaspat, tocat marunt si sucul de la o jumatate de lamaie.

Carnea de curcane se prajeste, la fel si prazul, se foloseste doar jumatate din cantitatea de ulei. Cand s-au facut, se scot din tigaie si se tin calde. Se adauga restul de ulei in tigaie si se calesc ciupercile pret de 4 minute.

Se amesteca amidonul cu 250 ml de apa, se adauga restul de ingrediente si se fierbe totul, pana cand sosul incepe sa se ingroase. Folosindu-va de o lingura, asezati sosul de legume

Pe un platou, iar deasupra carnea.

Smochine in coniac

Pentru 4 portii aveti nevoie de: 8-12 smochine proaspete, ½ de lingura cu scortisoara (strecurata), 1 lingura cu coaja rasa de la o portocala, 2 linguri coniac, 4 linguri cu vin Xeres.

Se amesteca scortisoara, coaja de portocala, coniacul si vinul Xeres. Se toarna compozitia peste smochine. Se lasa la macerat cel putin o ora, dupa care se poate servi.

Pofta buna sa aveti si sarbatori luminate de ganduri bune!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com