contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Meniu Pulpe Inferioare Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ce vreau eu să zic prin „meniu”? Două feluri de mâncare gătite în același timp.
Rapiditate? Economie la ingrediente? Câte puțin din fiecare...
În acest weekend am pornit „la drum” cu o caserolă de pulpe inferioare de pui (7 bucăți) și cu o ușoară indigestie a Nataliei (vineri noapte ne-am pricopsit cu ea; cu indigestia, evident; cu Natalia ne-am pricopsit acum 4 ani și ceva :P).
Și am executat o ciorbă și pui cu orez la cuptor.
Pentru ciorbă am folosit:
- 3 pulpe
- 1 ceapă medie
- 1 morcov mare
- o jumătate de ţelină mică
- rădăcină de pătrunjel
- păstârnac
- ardei gras
- roşii cherry congelate
- pătrunjel verde
- leuştean uscat
- sare
- piper
- tăiţei
- 0,5 l borş
- 1,5l apă
Pentru mâncarea cu orez am folosit:
- 4 pulpe
- 1 ceapă medie
- 1 morcov mediu
- un sfert de ţelină mică
- rădăcină de pătrunjel
- păstârnac
- ardei gras
- roşii cherry congelate
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- 3 măsuri supă de legume + apă
- 1 măsură orez
Am lăsat cele 4 pulpe pentru orez să stea cu sare, piper și un strop de sos de soia peste ele.
Am pus la fiert apa cu cele 3 pulpe pentru ciorbă.
Fiind vorba despre mâncare în caz de indigestie nu am prăjit nimic.
M-am apucat de curățat și de tocat legumele.
Am aprins cuptorul să se încingă.
Până am terminat eu cu ele se fiersese și puiul pentru ciorbă. Așa că legumele aferente acestui fel de mâncare au aterizat în oală.
Celelalte într-un castron. Am clătit și orezul și l-am aruncat acolo. Am pus cam 2 linguri de ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel verde tocat și am amestecat cu îndârjire.

În tava pe care o vedeți mai în spate în poză am pus hârtie de copt, am pus amestecul cu orez și 4 măsuri de supă de legume (o aveam prin congelator de la o supă cremă de legume) în completare cu apă. Am plasat grătarul deasupra și pe el pulpele mânjite.

Am acoperit totul cu folie de aluminiu. Am dat la cuptor la 170 de grade (foc mediu) până au început să fiarbă apoi la putere mai mică, vreo 150 de grade.
La un moment dat, după vreo 30 de minute, am luat folia de deasupra, ca să se rumenească și pulpele puțin.
Între timp au fiert și toate cele din ciorbă, am adăugat borșul, tăiței , am mai lăsat să dea în clocot de două ori. Am potrivit de sare. Am stins focul și am aruncat leușteanul uscat și pătrunjelul verde deasupra și am pus repede capacul.
Și asta ne-a fost masa bogată...
Pentru desert: muffins cu dulceață de prune și miez de nucă făcute după modelul de aici.