contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mere Prajite Cu Nuca Si Caramel

articol scris de miha blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Un desert foarte usor de facut si dupa care veti avea privirea vinovata a celui ce-a mancat prea mult. :))))

* 2 oua
* 100 g zahar
* 125 g iaurt
* 3 linguri unt topit
* 150 g faina
* 1 lingurita praf de copt
Aluatul pentru acest desert este la fel si cel de la reteta Gauffre cu caramel si banane.
Zaharul il caramelizam si il stingem cu 100 ml apa. Lasam la racit.
Ouale le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam siropul de zahar racit, apoi si celelalte ingrediente. Vom obtine un aluat putin mai gros decat cel de clatite.
Punem cate un polonic de aluat in aparatul special de vafe si coacem fiecare "foaie" in jur de 5 minute, pana se rumeneste.
* Pentru sosul caramel:
* 50 g unt
* 1 pahar de zahar
* 1/2 pahar (acelasi) frisca lichida
* 4 mere
* nuci taiate bucati
Zaharul se caramelizeaza la foc mic,amestecand continuu.Cand e gata,se adauga untul si se amesteca pana se se topeste,dupa care se adauga si frisca. Se mai fierbe putin, pana incepe sa se ingroase, apoi se lasa la racit.
Merele le curatam si le scoatem cotoarele. Le taiem felii cam de 1 cm grosime. In functie de cat sunt de dulci presaram sau nu cu zahar, apoi cu scortisoara.

Compozitia pentru aluat o punem intr-o farfurie si tavalim feliile de mar pe ambele parti. Le punem la prajit intr-o tava de teflon unsa cu putin ulei.
Se scot pe un servet absorbant daca este nevoie, dupa care se stopesc cu sosul caramel din belsug si se presara cu nuca bucati (rupta cu mana).



Articol recomandat de dulciurifeldefel.blogspot.com