contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Midii Cu Sos Usturoiat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Sunt la prima incercare :) rezultatul final este usturoiat si aromat cu gustul marii.
Cum se pregatesc scoicile?
- se lasa in apa o ora, doua sa se inmoaie impuritatile atasate.
- se ia fiecare in mana si se freaca bine cu o periuta (eu am folosit peria de sarma si-o periuta de dinti). Exista un fir paros care iese din scoica, musai sa-l indepartati, delicat insa, sa nu ravasiti scoica :) Apoi, pe fiecare scoica exista niste puncticele albe cu niste firicele atasate, pe care l-am curatat (m-am cam enervat la operatiunea asta :)) )
- scoicile deja deschise se arunca
- scoicile care raman inchise dupa fierbere se arunca
Cum se prepara?
- se pun la fiert in apa (sa le acopere delicat) si-o cana de vin alb sec
- punem in oala si-o ceapa si vreo 4-5 catei de usturoi
- fierbem pana se deschid scoicile
- zeama in care au fiert o pastram intr-un castron pt ca ne vom folosi de ea
- intr-o tigaie teflonata si mare se pune o lingura de ulei si se lasa la incins pret de-un minut
- o ceapa mijlocie curatata si taiata marunt se pune la prajit in tigaie, se lasa 1-2 minute amestecand des
- se adauga o cana- doua din zeama in care au fiert scoicile (turnati zeama prin strecuratoare)
- se lasa ceapa la fiert 10 minute, se adauga midiile pt alte 3 minute, apoi 4-5 catei de usturoi striviti si 2-3 linguri de smantana pt inca 2-3 minute
- gustam de sare si piper si servim alaturi de paste ori mamaliga.
Taina: n-am pus insa ar fi mers si-un pic de patrunjel verde tocat marunt.
Fata mea n-a vrut sa guste :)) dragutul meu a adorat rezultatul

Articol recomandat de anditudor.blogspot.com