contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mini-desert Cu Maracuia Si Mascarpone

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Un desert rapid si delicios.Este foarte aromat,dulce-acrisor,crocant,catifelat...
E mic,dar ohohooo! :D

  • 50 g biscuiti caramelizati belgieni(Stereo)
  • 250 g mascarpone
  • coaja de portocala razuita(netratata)
  • 2-3 linguri sirop de agave
  • 4 maracuia
  • 1 lingurita praf agar-agar



De necrezut ca toate aceste ingrediente intra în paharute!

Se farîmiteaza 8 biscuiti(50 g),si se împart pe fundul paharutelor.

Se amesteca mascarpone cu coaja de potocala si siropul de agave.
Se împarte în patru si se aseaza cu o lingurita peste firmituri.


Se scoate interiorul celor patru fructe.

Praful de agar-agar se amesteca cu 2-3 lingurite din sucul de maracuia,
si se fierbe 10-15 secunde la microunde,apoi se amesteca cu restul fructelor.
Fructele de maracuia folosite de mine au fost destul de dulcege.
Daca vi se par prea acre,adaugati 1-2 lingurite sirop de agave,sau zahar.
Se pun cîte 3-4 lingurite de maracuia peste crema de mascarpone,
si se da la frigider pentru 1-2 ore.


Noua ne-a placut foarte mult!


Notita:
Cu cît mai urîtel si mai zbîrcit,cu atît mai copt,dulce si aromat este fructul de maracuia.
AICI gasiti cîteva informatii despre proprietetile nutritive ale acestui fruct.


Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com