contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Minibriose Cu Crema De Branza Si Somon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Made by Liana


Am gasit la Kaufland o tava foarte interesanta cu adancituri mici...hi,hi...cand ma uit pe eticheta, cica "tava pentru minibriose". Asa mici? Miniminibriose...Bine, o iau, ca era la oferta, doar 11 ron.
M-am gandit sa fac un aperitiv, niste minibriose sarate, cu aluatul de covrigei si sa pun o crema de branza deasupra. Asa am facut, cu putin somon ;-)
Sper sa va placa, ca noi am fost incantati.
Ingrediente:
Pt. minibriose:
500g faina,
250g margarina,
250g telemea de vaca,
50g cascaval,
1 ou,
1 pliculet de drojdie uscata(7g),
o lingura de sare.
Pt. crema:
300g telemea de oaie,
200g smantana,
50g cascaval,
marar.
Pt. ornat:
100g somon afumat,
marar.
Mod de preparare:
Este aceeasi reteta de aluat pe care o gasiti la Cosuletul brutarului.
Toate ingredientele pentru aluat se pun intr-un vas incapator, se amesteca si se formeaza o bila.
Se lasa la odihna 30 de minute.
Apoi, aluatul se imparte in trei si din prima bucata se formeaza bilute care se pun in fiecare adancitura.

Sau, am turtit biluta ca sa fac cosulete, astfel ca umplutura sa fie mai generoasa.

Se dau la copt in cuptorul incins 10-15 minute, pana se rumenesc usor.
Pt.crema:
Branza de oaie se amesteca cu smantana si cu cascavalul ras si se presara putin marar. Daca e prea fluida, mai adaugati branza, daca e prea rigida, mai adaugati smantana.Trebuie sa fie fina astfel incat sa poata fi spritata, deoarece eu am folosit un pos, cu care am ornat minibriosele.

Pt. decor:
Somonul se taie in fasii subtiri care se aduna sul si se pun peste crema de branza peste care se mai presara putin marar. Verde ar fi ideal, dar eu am avut la congelator.


Un aperitiv excelent, satios si elegant!


Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com

Author:Liana10