contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Minieclere De Casa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente pentru coaja de eclere: 1 cana de ulei, 1 cana si jumatate de apa, 2 cani de faina, 8 oua, 1 varf de cutit de sare fina.

Se pune apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina (amestecand continuu) pana se desprinde de pe cratita (cateva secunde).



Cand se raceste compozitia se adauga ouale,unul cate unul.
Spritam pe baza de copt.
Bagam la cuptor pentru cca 20-25 minute la 175 grade.
Cu un cutit se taie pe diaginala.
Se desfac cojile si se umplu cu crema. Reteta pentru crema o postez mai jos.

Ingrediente pentru crema de eclere: 1 pachet de margarina, 5 linguri de faina, 1 cana de zahar, 1 litru de lapte. 

Se topeste margarina pe foc mic.
Zaharul se amesteca cu margarina pana se dizolva, se pune si faina, se amesteca bine bine sa nu ramana cocoloase, apoi se pune laptele si se lasa la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa ca o ciulama.



Se orneaza cu frisca si ciocolata topita.

Demential de bune!