contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Moelleux Au Chocolat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal


YUUUUUUPPPPYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY :))))))))))))))))
S-a terminat s(tr)esiunea , toata lumea e fericita...notele sunt maxime , pe masura pregatirii intense :)
Azi e sarbatoare si  ziua trebuie marcata neaparat  :))
Si cum altfel daca nu cu ciocolata, cu muuulta ciocolata, care curge rauri-rauri :).
La cererea expresa a integralistei , ne-am oprit asupra acestui minunat desert cu origini franceze : MOELLEUX AU CHOCOLAT ...sau daca preferati denumirea americaneasca " chocolate lava cake "
E un desert care se prepara in doi timpi si trei miscari si se mananca si mai repede :))
E o capodopera ciocolatoasa, desi la prima vedere pare( si chiar este) de o simplitate care te face sa ridici din spranceana :).
Daca va face cu ochiul, puteti sa-l preparati chiar si voi .
Va voi enumera ingredientele dupa ordinea in care se adauga in procesul de preparare:)...e mai simplu asa , avand in vedere ca dispun si de poze ;)
Asadar :
separati 4 oua medii.
mixati albusurile impreuna cu  4 linguri   de zahar praf pana se transforma intr-o spuma:

adaugati apoi galbenusurile si mai mixati pana se omogenizeaza bine si la suprafata apar multe basicute :

topiti pe baie de aburi 200 g de ciocolata amaruie (minim 55% cacao ) impreuna cu un pachet de unt (200g) 65% grasime

adaugati ciocolata topita peste oua si mai amestecati putin.
puneti o lingura de esenta de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat bourbon si o jumatate de lingurita de sare si mai amestecati.

adaugati 4 linguri de faina si incorporati-le cu o spatula/lingura in restul ingredientelor.

In acest moment aveti gata "aluatul" :)
Ungeti cu unt 12 forme de briose si tapetati-le cu zahar/ cacao sau cu bombonele colorate , asa cum am facut eu ;).
Turnati "aluatul"in forma, avand grija sa-i  lasati spatiu  sa se desfasoare :).

  Puneti tava in cuptorul incins  si coaceti-le la 200*  8-10 minute.
NU MAI MULT !!!
Desi par nefacute, pana le scoateti si se stampara putin, "prajiturelele" continua sa se patrunda  ;).
Acesta este "produsul finit " :)



Am copt un rest de aluat si in formele de souffle.



Ca ornament am folosit frisca naturala si  samburi /seminte de  rodie .
Sa fiti iubiti !