contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mousse De Ciocolata Cu Menta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Un desert de vara foarte rapid si gustos care astampara poftele si celui mai mare dependent de ciocolata.
IMG_6214
Putine ingrediente, timp de lucru scurt si eleganta rezultatului fac din mousse-ul cu ciocolata un desert pe care nu il puteti ignora in zilele de vara calduroase.
IMG_6230
Ingrediente:
o ciocolata cu menta (aprox 100 de grame)
50 de grame de smantana grasa de la Lactitalia
250 grame de Ricotta de la Lactitalia

putina esenta de vanilie
frunze de menta verde pentru decor
IMG_6192
Topiti ciocolata si amestecati in ea smantana si esenta de vanilie.
IMG_6199
Apoi, lingura cu lingura, adaugati ricotta peste ciocolata topita. Amestecati energic pana de inglobeaza bine ricotta si abia apoi adaugati urmatoarea lingura.
IMG_6202
Foarte important! Nu procedati invers - nu puneti ciocolata peste ricotta pentru ca atunci ciocolata se va raci brusc si se va intari in particule mici si nu veti mai obtine aspectul cremos!
Eu am fost sceptica la inceput, pentru ca ricotta are o consistenta usor mai aspra (fata de mascarpone de exemplu) si ma intrebam daca e cea mai buna alegere pentru un mousse. Dar am ramas surprinsa cat de cremoasa poate sa devina printr-o amestecare putin mai energica - eu am amestecat de mana, dar puteti bineinteles sa folositi mixerul pentru aceasta operatiune!
IMG_6210
Dupa ce ati integrat toata branza in ciocolata, asezati mousse-ul in boluri, decorati cu frunzulite proaspete de menta si lasati la frigider.
Inainte de a servi desertul scoateti-l din frigider cu 10 minute mai repede si lasati-l la temperatura camerei pentru a-si recapata textura cremoasa.


IMG_6218


Articol recomandat de amainbucatarie.blogspot.com