contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Mucenici Moldovenesti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ingrediente:
Aluat:
500 g faina
250 ml lapte/lapte de soia/apa
4 linguri ulei
25 g drojdie proaspata
150 g zahar
Sirop:
200 ml apa
150 g zahar
Vanilie
Miere
Nuca
Mod de preparare:
Aluat:
Intr-un castron incapator se pune faina,se face o gropita in mijloc unde se pune zaharul.Drojdia se desface in putin lapte cald,si se pune peste zahar.
Se lasa 15 minute la loc cald pana isi dubleaza volumul,
apoi se amesteca din interior spre exterior,alternan lapte/apa si ulei.
Trebuie sa obtinem un aluat elastic,nelipicios.
Se framanta 15 minute,apoi se la 60 minute la dospit,pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in 12 bucati.Din fiecare bucata de aluat se formeaza cate un cerc,apoi se formeaza cifra 8!
Mucenicii se aseaza in tava de la aragaz,tapetata cu hartie de copt si se mai lasa 20 minute la dospit.Se pot unge cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de apa.
Intre timp se porneste cuptorul,se baga tava si se lasa la foc mediu pana se rumenesc(nu lasati la temperatura mare pentru ca se ard).
Sirop:
Apa,zaharul si vanilia se fierb pana obtinem un sos mai gros.
Mucenici se trec cateva secunde prin sirop,apoi se ung cu miere si se presara nuca macinata.



Articol recomandat de pasiunepentrubucatarie.blogspot.com