contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muffins ...cu Mot

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

mal


Am momente (mai ales cand e destul de frig afara ) cand imi doresc ca toata casa sa miroase a prajituri si cafea. Pot sa va spun ca am dobandit suficienta experienta incat sa stiu deja ce ma ajuta cel mai bine sa-mi satisfac acest moft ...
Evident, o portie de ..."MUFFINS " :D !!! :))
Ma inarmez de urgenta cu cele trebuincioase ...pornesc cuptorul pe care-l fixez pe 180* si ...ma apuc de lucru :).
Mai intai imi pregatesc cana magica (de 200 ml )cu care masor ingredientele (nu cantaresc, doar masor cu cana :)  ).
Apoi ...separ 4 oua, mixez bine albusurile adaugand in ploaie o cana si jumatate de zahar (daca vreti mai dulci puneti doua cani de zahar ) ...cand sunt suficient de bine batute , adaug si galbenusurile si mai mixez cateva minute.
Peste oua adaug o cana de iaurt...o cana de ulei (eu pun jumate de floarea soarelui/ jumate din samburi de struguri ) , iar la final pun 3 cani de faina .
Amestec bine cu o lingura  pana se omogenizeaza . Acum vine randul aromelor : coaja de lamaie sau portocala rasa , vanilie , scortisoara sau ce am chef pe moment. Ca sa creasca pufoase pun si un varf de cutit de bicarbonat in aluat.(sau jumate de pachet de praf de copt )
Las aluatul sa se odihneasca pana pregatesc tava si formele si hartiutele colorate sau albe...apoi cu o lingura asez cu grija aluatul in forme. (nu le umplu)
Pastrez cateva linguri  de aluat pe care le amestec cu cacao . Cu acest aluat fac mot "muffinelor ".


Le dau la cuptor cca 35 minute (dar mai verific dupa 25 sa vad daca nu s-au copt)...si din acel moment toata casa miroase a ...prajituri :))
Pana se coc pun si de cafea.
Le savurez impreuna si foarte fierbinti :) :)) :D

Incercati ! :)



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com