contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Musaca GreceascĂ

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

În Grecia, vinetele sunt la mare preț. Ca și la noi. Ce spuneți de o musaca așa cum găsiți numai în Elada?

Ce îţi trebuie pentru 4 porţii (poza 1)
- 1 kg de carne tocată porc amestecat cu vită
- 3 vinete
- 4 cartofi
- 4 roșii
- 3 cepe
- smântână, cașcaval, lapte pentru dressing
Plan de lucru:
- tăiem cartofii felii și îi prăjim (poza 2)
- între timp, tăiem vinetele rondele, le sărăm și le lăsăm pe un șervețel să se scurgă (poza 3)
- după ce am prăjit cartofii, punem vinetele la prăjit (poza 4). Le scoatem după ce s-au rumenit (poza 5)
- tăiem roșiile rondele și tocăm ceapa (poza 6)
- călim ceapa (poza 7)
- după ce ceapa și-a schimbat culoarea, adăugăm carnea tocată (poza 8 ) și condimentăm. Lăsăm până se face carnea.
- ungem o tavă cu smântână (poza 9)
- adăugăm un prim strat de cartofi (poza 10), apoi de vinete (poza 11), apoi carnea tocată (poza 12)
- urmează un alt strat de vinete, apoi de cartofi, apoi roșiile (poza 13)
- facem un sos din smântână și cașcaval (poza 14), peste care turnăm lapte, ca să îl mai ”diluăm” (poza 15). Întindem peste compoziția din tavă (poza 16)
- băgăm la cuptor, unde lăsăm până se rumenește (poza 17)
- poftă bună! (pozele 18 și 19)

Timp de preparare: 90 de minute
Preţ: 4/porție lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)

poza 1 poza 2 poza 3 poza 4 poza 5 poza 6 poza 7 poza 8 poza 9 poza 10 poza 11 poza 12 poza 13 poza 14 poza 15 poza 16 poza 17 poza 18 poza 19
Îndosariat la:A. Mancaruri


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com