contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Muschiulet De Porc In Verdeturi

articol scris de oanams blog Ce mancam NOI

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Iată ceva bun de tot pentru masa de prânz – muşchiuleţ de porc “îmbrăcat” în verdeţuri şi gătit la cuptor; simplu de preparat, nu necesită niciun fel de “aptitudini” deosebite :)

Pentru 2 bucăţi de muşchiuleţ, am folosit următoarele ingrediente:

-          1 legătură pătrunjel

-          1 legătură mărar

-          1 căţel de usturoi

-          1 crenguţă de rozmarin

-          2 fire de ceapă verde

-          ½ lg boia dulce

-          ½ lg oregano

-          Sare

-          Piper

-          Ulei de măsline

Am început prin a freca bine carnea cu puţin ulei de măsline; am condimentat cu sare, piper şi boia; ideal ar fi să lăsaţi aşa carnea pentru câteva ore – la frigider, acoperită cu folie; eu am lăsat la frigider de seara până a doua zi la prânz; dacă nu aveţi timp prea mult la dispoziţie, încercaţi măcar 30 de minute să o lăsaţi aşa condimentată.

Am pus în robotul de bucătărie mărarul, pătrunjelul, usturoiul, ceapă verde, rozmarinul şi oregano şi le-am tocat mărunt – bine, nu prea mărunt, nu am vrut să iasă pastă; am întins verdeaţa pe un tocător şi am rulat bine de tot cei 2 muşchiuleţi de porc prin ea, până s-a „legat” bine verdeaţa de carne.

_SAV4391-copy

Le-am pus într-un vas, peste 2 linguri de ulei de măsline şi le-am băgat la cuptor pentru 45 de minute (175 grade) – 30 de minute cu capac şi 15 minute fără capac.

Rezultatul final este o carne fragedă şi bine făcută – mie nu îmi place deloc carnea “în sânge”; oricum, este porc, şi nu este deloc recomandat să gătiţi “în sânge” carnea de porc.

_SAV4392-copy

_SAV4393-copy

Garnitura a fost tot verde: salată, ulei de sâmburi de struguri, zeamă de lămâie şi puţină sare.

Poftă mare!