contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa Cu Cafea Si Crema De Vanilie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu trebuie sa ratati aceasta prajitura decadenta cu gust diafan de cafea proaspat prajita .
Este cu adevarat -vedeta- !



Ingrediente pentru negresa cu cafea:
5 oua
250 g zahar
200 g unt/margarina
3 linguri cacao
3 linguri cafea proaspat macinata
8 linguri faina
3 linguri lapte
Crema :
500 ml lapte
100 g ciocolata alba
1 plic budinca de vanilie
2 plicuri zahar vanilat
2 linguri zahar
Mod de preparare negresa:
Separam galbenusurile de albusuri.
Intr-o cratita vom pune untul,cacaua,cafeaua macinata,zaharul si laptele.Punem pe foc si amestecam cu telul pana omogenizam ingredientele,dam cateva clocote si inchidem focul. Lasam compozitia sa se raceasca. Adaugam galbenusurile pe rand,mixand dupa fiecare in parte.Urmeaza faina adaugata putin cate putin.Mixam.
Albusurile batute tare le vom adauga peste compozitie.Amestecam usor cu o paleta,trebuie sa ramana pufoasa.
Turnam in tava de marimea 23/30 cm tapetata cu hartie de copt pentru 30 minute la 180 grade.
Lasam sa se raceasca.
Mod de preparare crema:
Hidratam gelatina in 8 linguri de apa rece.
Pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor de pe plic. Dam la o parte de pe foc si adaugam ciocolata alba taiata in bucatele.Amestecam bine sa se topeasca.
Punem zaharul si vanilia.
Cand s-a mai racorit crema,punem gelatina hidratata si amestecam bine.
Turnam crema peste negresa cu cafea.
Informatii utile :
Pentru ca negresa se mai strange la copt,este important ca,inainte sa turnam crema peste ea, sa fixam negresa cu hartie de copt de jur imprejur.Astfel crema nu va curge pe margini si va ramane pe prajitura pana se incheaga.Daca folositi forma de copt reglabila ,doar strangem tava in jurul negresei si apoi turnam crema.
Dam prajitura la frigider pentru 2-3 ore si apoi portionam.
Decoram cu ciocolata neagra topita.

Serviti aceasta prajitura cu aroma puternica de cafea proaspat rasnita si crema fina de vanilie,langa o cafeluta fierbinte !

Exceptionala,face senzatie ! :)




Multumesc Mirela pentru reteta !