contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa Cu Caise

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Negresa este una dintre prajiturile mele preferate.
Sunt sute de retete pentru negresa, insa mie imi plac acelea unde negresa este umeda, cleioasa...ce sa mai....delicioasa....:-)
Prajitura este foarte usor de facut si merge de minune cu un sos de vanilie sau o cupa de inghetata.
Reteta este luata de pe blogul  d-nei Dana Tudor.
Ingredientele necesare sunt:
150 gr faina
150 gr zahar
150 gr unt
4 oua
6 linguri cacao
150 gr ciocolata rasa
200 gr cremoso sau orice iaurt
1 praf de copt
zahar vanilat, esenta de cafea (optional)
15 jumatati de caisa
Pentru uns tava:
2-3 linguri zahar brun
50 gr unt pt uns tava
Pregatim aluatul astfel: frecam untul cca 5 minute, adaugam zaharul, galbenusurile, faina cernuta impreuna cu cacaoua, praful de copt, zaharul vanilat si esenta de cafea, apoi iaurtul si ciocolata rasa.
Separat batem albusurile cu putina sare iar apoi le incorporam in aluat amestecand cu lingura de jos in sus.
Luam o tava ( vas de yena am folosit eu), cu diametrul de 21x27 cm, o ungem cu unt din belsug si presaram zaharul brun. Asezati apoi caisele cu partea in care a fost samburele in jos si turnati compozitia in tava peste caise.

Dam tava la cuptor pt cca 35-40 minute la 170 grade. Atentie prajitura nu trebuie lasata prea mult in cuptor, ca sa nu se usuce. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se rastoarna pe alta tava. Se taie patrate astfel incat caisele sa fie in centru.
Pofta buna!
Multumesc pentru reteta Dana!