contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa Cu Gem De Prune In Tava De Silicon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Cine nu viseaza la o prajiturica insiropata, cu gust de prune!!!
O reteta simpla dar foarte delicioasa, racoritoare si aromata. O reteta veche pe care imi amintesc cu drag ca o facea bunica mea...
Ingrediente: 2 oua, 180 gr. zahar, 100 grame gem de prune, 2 linguri cacao, 180 gr. Ulei, 180 gr. apa minerala, 1 lingurita de bicarbonate de sodium, 1 esenta de rom la fiola, coaja rasa de la o lamaie, 10 linguri faina.

Mod de preparare:
Albusurile le batem cu zaharul, peste care adaugamapa minerala.

Adaugam galbenusurile.
Adaugam uleiul.
Adaugam coaja de lamaie rasa.
Adaugam esenta de rom.
Incorporam si gemul de prune.
Omogenizam compozitia.
Adaugam cacao.
Adaugam faina.
Pregatim o tava, eu am avut tava din silicon.
Silicon 100%.
Rezista la temperaturi intre -60 C si +260 C.
Pentru copt sau chiar congelat.
Nu are miros, nu are gust (nici la cele mai mari temperaturi).
Se desprinde usor. Se spala usor.
Deasupra am presarat nuci taiate fin.
Am copt negresa in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru cca 40-46 minute. Dupa aceea am lasat-o sa se raceasca si am presarat nuca de cocos pe ea.
Priviti cum arata....
Tava de silicon este extraordinara. Se vede clar ca nu se lipeste deloc.
Negresa a stat la loc de ciste, pe un platou de inox cu capac.
O prajiturica delicioasa! Incercati reteta mea....