contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Negresa Sub Zapada

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


M-am gândit ca anul acesta să-i servesc lui Moş Crăciun, dimineaţa, lîngă cafea, un brownie plin de fructe şi acoperit cu un Royal Icing dulce acrişor. 

Ingrediente pentru blat: 
- 3 ouă
- 250 g zahăr brun
- 150 g unt
- 75 ml unt de cacao
- 200 g făină
- 20 g cacao
- 100 ml iaurt
- 50 g migdale zdrobite
- 100 g stafide
- 100 g cireşe confiate
- 100 g coaja de portocale confiate
- 150 g afine congelate
- 200 g cireşe congelate
- 1 linguriţă amestec de condimente ghimbir cu coajă de portocală
- coaja şi sucul de la o portocală
- 1 linguriţă extract de portocale
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă praf de copt

Pentru glazura Royal Icing şi decor:
- 200 g marţipan
- 3 albuşuri
- 675 g zahăr pudră
- 7,5 ml zeamă de lămâie
- cireşe coktail
- 200 g dulceaţă de caise

Cuptorul se încălzeşte la 180 de grade C. 


În vasul mixerului se freacă gălbenuşurile cu zahărul până ce acestea îşi dublează volumul. Se adaugă untul moale, mixând până la încorporarea acestuia. Se coboară viteza mixerului cu 3 trepte apoi se adaugă uleiul de cacao, sucul şi extractul de portocale, amestecul de ghimbir  şi iaurtul.  Separat albuşurile se bat cu un praf de sare; se adaugă în compoziţia de gălbenuşuri amestecând uşor cu o spatulă.  Făina se amestecă cu cacao, bicarbonat şi praf de copt. Se adaugă în aluat lingură cu lingură, amestecând uşor prin răsturnare. La sfârşit se adaugă fructele. 


Aluatul se repartizează  în tava specială unsă cu unt şi tapetată cu zahăr ( se umple 3/4 fiecare). Tava se dă la cuptor pentru 35 - 45 de minute. (Pentru siguranţă faceţi proba cu scobitoarea: dacă aceasta introdusă în aluat iese curată prăjitura este gata).


Prăjiturile coapte se scot din tavă şi se pun pe un grătar din sârmă. Fiecare prăjitură se unge cu  dulceaţă de caise încălzită puţin. Pe blatul de lucru se presară puţin zahăr pudră apoi, cu ajutorul unui sucitor, se întinde marţipanul foarte subţire.Se pune peste fiecare bucată de prăjitură, tăind surplusul de pe margini..


Pentru prepararea glazurii Royal Icing, albuşurile se bat puţin cu o furculiţă. Se adaugă câte o lingură de zahăr pudră, amestecând energic cu o lingură din lemn, până se pune tot zahărul. La sfârşit se adaugă zeama de lămâie. Glazura se repartizează peste fiecare prăjitură.    


Se decorează cu cireşe coktail şi frunzuliţe.


Acuma poate să vină Moş Crăciun..