contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Niste Chifle Extrem De Pufoase Si Un Anisor De Blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Bine, un an si o saptamana. Era sa uit, insa mi-am amintit auzindu-l pe fratele Vintila cel mare pronuntind data in emisiunea lui. Drept sa zic, nu le prea am eu cu aniversarile, cu evidentele de genul asta, iar post-it-ul cu 31 mai pe care-l lipisem pe calculator a disparut. Plus ca ultimele saptamani au fost populate cu tot felul de intamplari care m-au tinut cam departe si de blog, si de gatit. No, patasti, vorba aia. Anyways ... nu ne-am facut tortulet, am facut niste chifle bestiale pentru mic dejun si nu numai. In orice caz, ideea e sa fie consumate proaspete, calde pe cat se poate, in ziua coacerii. A doua zi nu mai sunt la fel.
Am folosit urmatoarele pentru aluat: 500 g faina, 1 plic de drojdie uscata, 2 linguri de untura, 1 ou batut bine cu 250 ml de sana Nutriday, 1 lg-ta de sare si 2 linguri de zahar, caci am vrut chiflele usor dulci. Am amestecat mai intai faina cernuta cu drojdia, apoi am "framantat-o" cu untura, merge foarte usor cu furculita. Am turnat gradual amestecul de sana cu ou, omogenizind pana la obtinerea aluatului. De framantat, am framantat cam 15 minute, nu m-am lasat asa usor, in ciuda caldurii. L-am lasat la dospit o ora, apoi am format chiflele fara sa mai framant aluatul.
Dupa framantat:
Dupa o ora de dospit:
Cam asta a fost consistenta aluatului:
M-am straduit sa-l manevrez cat mai usor, am vrut sa ramana cat se poate de aerisit. Am mai lasat chiflele la crescut cam 20 de minute si le-am pensulat cu lapte inainte sa le dau la copt.

 

Au fost cele mai pufoase chifle de pana acum! Ma bucur tare ca am incercat varianta asta de aluat, cu sana in loc de lapte si cu untura. Merg excelent cu iaurt de baut, tot Nutriday, si cu dulceata; a mea a fost de visine. E prima reteta cu care particip la concursul organizat de Nutriday, asa ca trecem printr-o etapa destul de varatica, cu mult iaurt si, of course, cirese. Colegul zice ca eu am noroc doar in dragoste, acuma sa vedem :). Am mai castigat eu o carte, Acasa la Jamie, la un concurs al Nikonistilor de pe facebook. In rest, vorba colegului ;)).



Articol recomandat de mancarurisimple.blogspot.com