contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

„nu Există Restaurante Italieneşti în Bucureşti!”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Pierluigi Maniero este membru al A.I.S. ( Asociaţia Italian Sommelier), al ONAG (Asociaţia Naţională a Brânzeturilor), al ONAV(Asociaţia Naţională a Vinurilor), al F.I.C. (Federaţia Italiană a Bucătarilor). De asemenea, este consilier în bucătăria italiană istorică. Pe birou are un adevărat turn de cărţi cu reţete începând de la 1600 încoace. „Aduc aceste reţete spre modernitate, dar nu le alterez esenţa. Diferenţa între mâncărurile de atunci şi cele de acum este că, în acele secole, lumea mânca mai gras şi nu era foarte preocupată de aspectul mâncării”.
Bucătarul italian nu se sfieşte să spună lucrurilor pe nume în ceea ce priveşte inflaţia de „restaurante italieneşti” din capitala României: „Sunt câteva zeci de restaurante cu nume italienesc în Bucureşti, dar, de fapt, nu există niciun restaurant italian în adevăratul sens al cuvântului. Ca să fie restaurant italian, ar trebui să aibă măcar un bucătar italian, sau care să fi lucrat şase ani în Italia, iar 80 la sută din ingrediente trebuie să fie aduse din Italia. Specificul nu înseamnă numai mâncare, ci de la preluarea clientului din uşa şi ducerea la masă, până la servicii în cele mai mici detalii”, a declarat Maniero pentru Blogul lui Haplea.

Pierluigi Maniero:
“Ce au în comun un bucătar şi un poet?  Hrana! Iată! Metafora există: bucătarul hrăneşte corpul, poetul sufletul”.
“Bucătăria este ca o femeie. Dacă o respecţi şi o iubeşti, îţi dă tot. Dacă nu, atunci nu îţi dă nimic”
“Un bucătar trebuie să aibă fantezie, creativitate. Pasul important în această profesie este să nu gândeşti după şabloane, ci să simţi totul”
“Bucătăria are o particularitate: nu moare niciodată”
“Războaiele, lupta pentru supremaţie şi frământările care au existat în istoria bucătăriei se reflectă în istoria bucătăriei”.
“Îmi place ca cei din restaurant să vadă tot ce se întâmplă în bucătărie. Restaurantul nu este ceva sobru. Restaurantul face parte din cultură, cultura se îmbină cu bucătăria”.
“Am nevoie să fiu criticat pentru a deveni mai bun”


Îndosariat la:STIRI CULINARE


Articol recomandat de hapleablog.wordpress.com