contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

O Institutie Austriaca: Piata De Paste De La Palatul Schönbrunn, Viena

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Desi in capitala austriaca pietele de Paste nu sunt la fel de numeroase ca cele de Craciun, ele merita cu siguranta vizitate. Una dintre aceste piete, de care ma leaga frumoase amintiri din vacanta petrecuta in Viena cu buna mea prietena, Topolina, este piata de Paste de la Schönbrunn. Buletinul meteo ne ameninta ieri cu cer acoperit si rafale de ploaie, mi-am luat totusi voiniceste camera si lentilele si am plecat spre Schönbrunn. Din fericire, vremea a tinut cu mine. Cald, fara vant, totul perfect, desi soarele se cam juca de-a v-ati ascunselea.

O mare de turisti naviga incet, ca pe ritmuri de vals, spre curtea palatului. Am intalnit pe drum toate natiile pamantului, adunate ca intr-un turn babel mobil, vorbind amestecat si dand nastere unui esperanto ad-hoc si hazliu.

Dincolo de portile mari, piata m-a intampinat asa cum o stiam: colorata, zgomotoasa, furand ochiul in zeci de parti de-odata. Dar aparatul de fotografiat cere disciplina, asa ca am inceput, sistematic, din partea dreapta. Mda, buna alegere: era exact coltul cu turta dulce…

… si Schaumrolle :) .

O nebunie de gusturi, dar adevarate bombe calorice. De fapt, piata asta este plina de tentatii, de la cele culinare, la tot felul de prostioare decorative care iti fac cu ochiul. Am reusit insa – de data asta! – sa imi urmez doar scopul principal, acela de a face fotografii. Eh, bine, bine, recunosc, am deviat doar putin si am cumparat doua castronase hand-made, cu decor de violete…

Idei pentru cadouri veti gasi aici o multime: pe principiul de toate pentru toti. Fie ca e vorba de bijuterii, de obiecte din lemn (decoratiuni, ustensile de bucatarie, jucarii pentru cei mici…) sau dulciuri.



Bineinteles, tot felul de alte bunatati, de la snaps la sunca, de la miere la oua bio, gata vopsite, il ademenesc pe vizitatorul inocent :D .




Ca sa nu mai vorbesc de standurile unde se poate lua cate o gustare – puteti alege orice, de la supa de gulas (sic!) la cartofi cu rozmarin sau Kaiserschmarrn. Sau puteti alege un covrig enorm: simplu, cu mac, sau cu branza.

Si acum, ce as mai putea zice? Mahlzeit, ca de fapt de-asta v-am plimbat prin piata de Paste :) !



Articol recomandat de gulaschsuppe.wordpress.com