contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ochelari Cu Gem Si Nuca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Made by Liana


O reteta nemaipomenita de cozonac pe care am gasit-o prima data in revista Click pentru femei, Capitolul 103, apoi am vazut-o modificata in mod grosier in revista Libertatea Retete nr.12/2010, unde se numea Secretul din nuci...
Eu as fi numit-o Cozonac capitel ionic intors, deoarece chiar e o opera de arta, dar l-am mancat cu pofta indiferent de nume si...istorie.
Ingrediente pentru aluat:
10g drojdie,
3 linguri zahar pudra,
300g faina,
2 linguri lapte caldut,
1 lingurita praf de copt,
4 galbenusuri,
120g margarina.

1.Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar,-eu am pus o linguria de drojdie uscata, nu am avut proaspata- o lingura de faina,laptele si se lasa sa creasca 15 minute la loc caldut.
Se cerne faian intr-un vas, se adauga praful de copt, restul de zahar, galbenusurile, margarina topita si maiaua. Se framanta un aluat potrivit de tare. Eu am mai adaugat cel putin 50 ml de lapte caldut ca sa iasa aluatul si elastic.

Ingrediente pentru umplutura:
4 albusuri,
1 plic zahar vanilat,
120g zahar,
150g nuca macinata,
200g gem de prune.
Pentru umplutura se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga nuca macinata si se amesteca usor.
Se intinde aluatul intr-un dreptunghi cat marimea unei tavi si se unge cu gem.

Daca aveti puteti folosi gem de capsuni sau fructe de padure.
Laturile mari se ruleaza spre centrul dreptunghiului, lasand mijlocul gol.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe mijloc se pune umplutura de nuca.

Eu am uitat de faza cu hartia, asa ca am avut nevoie de ajutoare ca sa-l pun in tava...important e ca am reusit ;-)

Se coace in cuptorul preincalzit 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.


Tava mea fiind mai mica mi-a mai ramas atata aluat de am umplut 7 forme de minitarte, iar albusul mi-a ajuns la fix.
Prima data am devorat minitartele, asta e singura care mi-a ramas pentru pozat.


Incredibil de pufoase!!!

Articol recomandat de pemasadinbucatarie.blogspot.com