contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Omleta Cu Sfecla

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

De fapt, sunt doua omlete, dar amandoua cu sfecla. Noi o cam sfeclim de vreo cateva saptamani, si mai ales cu sfecla cruda. Mai intai am incercat-o intr-o salata cu cus-cus, avocado si ceapa, mi-a placut. Apoi a avut si colegul revelatia, gustand din curiozitate. Au urmat salata cu varza, hrean si iaurt + sfecla, salata verde cu diverse + sfecla, sfecla + hrean si atat si altele. Si vor mai urma, mie mi se pare mult mai buna cruda, zau. 

Am vazut acum putina vreme un mic dejun cu omleta si sfecla la un tip dobrolific de felul lui. Mi s-a parut o idee tare buna, daca tot o sfeclesc constant. Am incercat doua variante: cu sfecla in omleta si sfecla pe omleta, dupa cum se si vede. 

La prima omleta, am calit in unt si ulei bastonasele subtiri de sfecla si ceapa, apoi am turnat amestecul cu oua, iaurt si patrunjel. Am mancat cu somon afumat, a fost bun, nu zic nu. 


A doua e din oua batute bine cu sare si piper. O turta simpla de ou, rumenita pe ambele parti, poate in prea multa grasime de data asta. Am combinat-o, evident, cu salata de sfecla, ceapa rosie, hrean, putin otet, ulei de masline si sare. Am alaturat si cateva bucati de macrou afumat si-am avut o combinatie foarte misto de gusturi, de repetat oricand. Deci votez pentru varianta doi: "afara cu sfecla din omleta!"

 

 
De ce zic ca-i mai buna sfecla cruda? Pentru ca-i crocanta, dulce, ii simti gustul asa cum e. Si are o culoare superba. Deci s-o sfeclim cat mai des, zic, nu-i problema. 

Articol recomandat de mancarurisimple.blogspot.com