contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Omleta Cu Spanac Si Branza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Intr-una din serile trecute vorbeam pe skype cu sora mea, despre maimuta de nepoata-mea... despre viitorul bebe (este insarcinata in 5 luni - maine vom afla sexul)... si binenteles despre retete! Si am rugat-o sa-mi dea o reteta cu spanac (ca doar nu vroiam sa lipsesc si luna asta de la provocarea "Dulce Romanie")... si a inceput o discutie de vre-o 3 ore.. in care eu alegeam reteta, iar ea mi-o traducea, ca doar na... eu stiu italiana cat sa nu ma ratacesc (si culmea s-a si confirmat asta!). Am scris repede o parte din retete, urmand sa ma hotarasc. N-a durat mult hotararea, ptr ca a doua zi am venit chitita pe omleta asta, dar ptr ca-mi lipseau o parte din ingrediente, am improvizat, iar ce a iesit... merita repetat!!!
Asadar cu reteta asta voi participa la Provocarea lunii Mai - "Dulce Romanie", organizata luna asta de Andreea Elena  - Toata ziua in bucatarie
UPDATE: Voi fi matusica de fetita, asa cum si-au dorit maimuta si sora`mea :) Saracu` cumnat... :))))
Ingrediente:
1 ceapa medie (1 praz)
70 g emmentaler
300 g spanac congelat (400 g)
300 g branza de vaci (ricotta)
8 oua fazan (5 oua gaina)
3 linguri pesmet
3 catei usturoi
unt
ulei de masline
sare
piper

Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in uleiul de masline. Am adaugat spanacul (eu am avut congelat, dar merge foarte bine crud si oparit) si putina apa si am lasat cca 15-20 minute. Am pus putina sare, iar spre final si cateii de usturoi taiati pe jumatate (in varianta originala nu erau inclusi, dar m-am gandit sa schimb putin gustul spanacului). 
Ouale le-am amestecat bine, adaugand sare si piper. Am adaugat branza de vaci nesarata (in varianta originala era 250 g ricotta) si emmentalerul (se mai putea adauga si 3 linguri de parmezan) si am amestecat bine. 
Peste amestecul de oua am adaugat spanacul calit si lasat la scurs bine.
Am uns cu unt un vas de yena, pe care l-am tapetat apoi cu pesmet. 
Am adaugat in vas amestecul de oua si spanac si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade C (compozitia se va dezlipi de pe peretii vasului).
Este foarte bun la cina, asa cum a fost cazul nostru, dar si a doua zi la micul dejun!
Pofta buna va doresc!