contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Ouă Ochiuri în Apă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am încercat de mai multe ori să fac așa ceva. Și singură, și cu asistența soțului meu. Băi frate, nu și nu! Nu mi-au ieșit.
Până când am găsit explicat băbește care e modalitatea de preparare și am descoperit ce greșeli făceam.
Am pus apa la fiert. Cu 2-3 linguri de oțet (de vin am în casă) și cu puțină sare. Daaaar ... nu am mai lăsat-o până la bolborosire, ca până acum. Ci doar până s-au format bulele de aer pe pereții oalei. Cam așa:
Pusul ouălor în apă - altă etapă la care făceam o greșeală. Spărgeam oul direct în apă. Ei bine ... nu!
De data asta am spart ouăle fiecare în castronelul lui și i-am dat drumul ușor în apa cu bule de la distanță cât mai mică.
Când albușul a început să se coaguleze, m-am jucat ușor cu lingura de lemn să îmbrac gălbenușul în bila albă.
Nu știu să vă spun câte minute le-am lăsat. Jucându-mă cu lingura, am „simțit” când gălbenușul era suficient de făcut (nouă ne plac ouăle moi).
La explicațiile băbești de care spuneam mai sus scria să scot ouăle cu spumiera și să le dau drumul într-un vas cu apă rece ca să se oprească fierberea. Ceea ce am și făcut.

Dar nu voi repeta această operațiune. Mai bine fierte mai tare și calde decât reci.
Oricum, sunt tare mândră de mine că în sfârșit am făcut și eu ceea ce se numește „ou ochi românesc”.
Sursa: aici. Mulțumesc, Teo!

Articol recomandat de doisiunsfertlamasa.blogspot.com