contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pachetele Cu Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

mal
Am promis  de mai bine de o saptamana ca o sa pun reteta asta pe blog. Profit de putinul timp liber pana se coc alte placinte  pe care le-am facut asta seara si va povestesc cum sta treaba.
:) Se fac foarte simplu aceste pachetele cu dovleac , cu conditia sa aveti umplutura pregatita.  Eu am facut-o intr-o zi , iar  in urmatoarea  am facut pachetelele.
Am dat dovleacul pe razatoare, l-am pus intr-o cratita cu unt (daca tineti post, inlocuiti-l cu 2-3 linguri de ulei )si zahar si l-am lasat sa se patrunda in sucul rezultat . Cand s-a evaporat  tot sucul, l-am dat jos de pe foc si l-am lasat sa se raceasca.

Foile de placinta sunt din comert. Mare atentie sa nu le confundati cu foietajul! :)
Am taiat foile in jumatate , apoi am impaturit-o pe fiecare in doua , cat sa rezulte un patrat. Am pus umplutura in mijloc ....

....si le-am impachetat ceva  de genu' :

Intr-o tigaie am incins ulei si le-am  prajit cca 1 minut (sau pana se rumenesc ) pe fiecare parte . Trebuie sa fiti atenti , deoarece , daca uleiul e bine incins , se prajesc aproape instantaneu.
Au tendinta sa "suga" ulei, insa daca le scoateti pe prosoape de hartie, acestea il absorb fara probleme.

Le-am lasat sa se stampere putin, apoi le-am pudrat cu zahar vanilat si scortisoara.

Sunt extrem de bune fierbinti , cand inca sunt crocante, insa merg servite si reci.
Daca va place, sunt foarte bune langa lapte cald cu miere :)...sau langa o cafea cu lapte si miere :)
Daca tineti post, merg lejer si cu ceai ;) .

Incercati !



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com