contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paine De Casa Cu Coaja Crocanta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


mal


De ani buni, fac aceasta paine , insa niciodata pana acum n-am copt-o in tava de friptura. Obisnuiam sa o coc intr-o oala, atunci cand o doream rotunda, in tava de cozonac pentru modelul "caramida" sau intr-o tava de inox  dreptunghiulara pentru o paine dintr-o bucata....mare si sanatoasa.
De data aceasta am avut tava de inox ocupata cu o prajitura ....si cum imi doream o paine dintr-o bucata, am apelat la tava mea de fiptura. Este o tava emailata in exterior si teflonata in interior.
Aluatul l-am facut dupa aceeasi metoda ca la "pita de casa" de aici :
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2010/03/pita-de-casa.html
.....
chiar am uns tava dupa metoda clasica (cu ulei ).

 

Ce s-a intamplat insa in timpul coptului m-a determinat sa va spun povestea asta. Painea si-a format o crusta neobisnuit de groasa si crocanta. Eu sunt innebunita dupa coaja de paine, colturi si alte alea din aluat de paine, numai crocante sa fie.
Partea de jos mi-a placut cel mai mult. Datorita uleiului  a capatat un gust divin, greu de descris in cuvinte :))...trebuie sa gusti ca sa poti afla .

Neaparat sa incercati  sa faceti aceasta paine, nici nu trebuie framantata...si e atat de buna ca-ti vine s-o mananci goala.
O parte din painea mea a avut aceasta soarta, iar cealalta parte a tinut companie  carnatilor fripti  cu fasole si muraturi de 1 Decembrie, precum si altor preparate.

 

Pana sa va scriu eu povestea painii de casa cu coaja crocanta, la Timisoara a venit iar zapada. Ninge , deja de 10 minute bune , iar prognoza se pare ca tine cu iubitorii de zapada.
Cum zilele vor fi din ce in ce mai geroase, e timpul propice sa va apucati sa faceti painea cu coaja crocanta.
Poate fi un exercitiu pentru sarbatorile care urmeaza , cand e musai sa avem o daraba de pita de casa pe masa langa bucatele de sarbatoare.
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti !



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com