contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Painea Cu Maia

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Despre paine, si-n speta painea de casa, s-au scris sute de carti, exista mii de formule, cu rezultate unul mai special decat celalat. Faina alba, faina integrala, faina de secara, faina de spelta, de alac, de grau dur ...
Apa, faina si sare, 3 ingrediente simple ce duc la un produs care place tuturor. Maiaua/drojdia naturala inlocuieste mai mult decat minunat drojdia chimica, iar painea facuta cu drojdie naturala are un gust si o textura splendida, unica, de vis.
Cu mici exceptii, coc paine cu maia saptamanal si asta de mai bine de un an. Coc 2/4 paini si dupa ce se racesc le pun in pungi ziploc la congelator (ori intregi ori injumatatite ori taiate felii).
Am incercat multe formule/retete, unele mi-ai placut mult, altele mai putin. M-am gandit sa va arat cateva paini, poate va inspir si purcedeti la umplut casa cu minunatul miros de paine.
Am sa pun linkuri spre formule, consider ca nu are rost sa le rescriu, le-am urmat aproape intocmai, iar modificarile/adaptarile mele tin exclusiv de temperatura din bucataria mea si de ingredientele folosite.
Pe minunata Codruta, de pe Apa.Faina.Sare o cunoasteti deja, daca nu, acum e un bun prilej.
Dupa formulele Codrutei am facut
Paine cu seminte si Paine cu 4 graunte







3. Paine cu faina de grau dur (durum semolina in cazul meu)



4. Favorita mea pt genul acesta de paine Norwich sourbread





Paine cu cacao, nuci si cirese uscate- Lumos de pe site-ul The fresh loaf


Pain au levain cu faina integrala (am schimbat putin proportia de faina alba si integrala din reteta aceasta)

Paine hokkaido cu cacao- a lui txfarmer de pe site-ul The fresh loaf



Paine cu semolina durum si susan negru


Si restul e tacere :)