contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pancakes, Ca La Americani

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Mi se facuse pofta de ceva dulce, afara ploua cumplit, deci nicio sansa sa ies sa cumpar. Care e cel mai usor dulce de facut? Clatitele.
Am vrut sa iasa perfecte, asa ca m-am uitat pe net dupa retete. Nu am gasit ceva care sa-mi convina, in schimb mi-a facut cu ochiul reteta de pancakes. Nu incercasem niciodata si mi-am adus aminte cum baleam la ele cand le vedeam in filme si ma intrebam cu ce-or fi diferite de ale noastre.
Simplu: sunt mai pufoase si nu se ruleaza.
In compozitia pentru 12 asemenea pufosenii se pune: 450g de faina, 6 linguri de zahar, 3 lingurite de unt, 450ml de lapte, 3 oua si 2 pliculete de praf de copt (dupa care a trebuit sa ies in ploaie, ca nu mai aveam in casa dar deja eram cu pata pusa, nu am mai avut de ales).
Se prepara astfel:
1. Intr-un bol mare se amesteca faina, ouale, zaharul si laptele. Se pune si untul - ar fi bine sa-l aveti de ceva vreme afara sau sa-l topiti inainte.
2. Dupa ce s-a topit zaharul in compozitia de mai sus (nu-l mai auziti scrasnind la mixer), adaugati usor, usor faina si praful de copt.
3. Amestecati bine, pana obtineti o compozitie omogena.
4. Preferabil sa aveti o tigaie buna, care distribuie caldura pe toata suprafata. Nu se foloseste ulei sau unt in tigaie, o puneti pur si simplu la incins si turnati compozitia - cate un polonic pentru fiecare pancake. Nu trebuie sa va chinuiti sa distribuiti aluatul pe suprafata tigaii, cum se face la clatitele noastre clasice. E bine cat se intinde ea de la sine.
Trebuie sa fiti atenti la:
- foc - sa fie cat mai mic
- prima clatita se face mai greu pentru ca tigaia cu siguranta nu e incinsa suficient; aveti grija incepand cu a doua sa verificati mai repede stadiul de coacere - si cand zic "repede" nu exagerez deloc, se coc imediat!
Odata ce le aveti pe farfurie stiva, le puteti manca cu orice fel de dulceata sau sirop. Cu miere sau cu frisca. Eu am in casa siropuri, unul de Grenadine, altul de Fructul Pasiunii si incerc sa le folosesc la ceva, orice, numai sa le termin. De data asta au fost excelente peste pufoseniile de mai sus.

Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com