contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pandispan Cu Nectarine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am mai spus ca am o intreaga lista cu retete preferate, dar constat ca nu prea reusesc sa tin pasul deloc. De data asta am pregatit aceasta prajitura, indemnata de niste nectarine care stateau amarate si gata sa se duca.. :)
Pentru reteta m-am inspirat de la Susu, careia ii multumesc!
Ingrediente:
6 nectarine
8 oua
16 linguri de zahar
16 linguri de faina + cateva linguri ptr pudrat nectarine
10 linguri ulei
coaja de la 1 lamaie
2 plicuri zahar vanilat
esenta vanilie


Am separat ouale, iar galbenusurile le-am amestecat cu zaharul. Am mixat pana galbenusurile s-au albit, iar zaharul s-a topit. Am adaugat uleiul putin cate putin, apoi am pus albusurile batute spuma. Am amestecat usor cu o spatula, de jos in sus. Faina am cernut-o impreuna cu praful de copt, si am incorporat-o si pe aceasta, amestecat usor, de jos in sus. Compozitiei i-am adaugat coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.
Am tapetat o tava (25x35) cu hartie de copt, si am pus aluatul rezultat. Fructele le-am taiat in feliute potrivite, le-am amestecat cu cele cateva linguri de faina. Feliutele de fructe le-am asezat deasupra compozitiei, apoi am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru 40 minute, sau pana trece testul scobitorii.
 O pufosenie delicioasa a iesit!!