contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pangasius Cu Sos Pesto Si Paste

articol scris de hobbybucatar blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Si pentru ca tot am dat reteta de pesto, acum sa va arat si la ce am folosit sosul-minune.

Asadar, doamnelor si domnilor... pangasius cu sos pesto si paste! Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

 

Mod preparare:

E o mancare simpla si usor de facut, insa de mare efect! Daca ai invitati la cina si nu mai mult de 30 de minute disponibile pentru gatit, ti-o recomand ca pe “piesa de rezistenta a serii”. Ca sa-ti eficientizezi munca, incepe prin a pune la fiert o oala cu apa, pentru fierberea pastelor, toarna un pic de sare si apoi muta-ti atentia pe sosul pesto.

Probabil dupa ce ai terminat sosul pesto, oala cu apa isi cere deja “drepturile”: acum pune la fiert pastele, turnandu-le in olala cu apa care fierbe.

In fine, vine si randul pestelui: sareaza un pic fileurile, da-le cu piper, unge-le cu ulei de masline si, daca ai, presara pe ele si cateva frunze de busuioc uscat. Pune fileurile pe gratarul la care ai dat focul foarte incet. In cam 3 minute vor fi gata pe o parte. Intoarce-le si pe cealalta cu ajutorul unei spatule de lemn (sau plastic), lasa-le inca trei minute, apoi scoate-le deoparte.

Italienii ar scoate deja pastele, eu insa va sfatuiesc sa le mai lasati putin. Lor le plac “al dente”, noua sigur ni se vor parea nefacute. Dar, evident, sfatul e valabil daca nu aveti italieni la cina!

La servire, se pun pe farfurie un file de peste si o mana de paste si se adauga deasupra un pic de pesto.

 

 

Reteta recomandata de HobbyBucatar.blogspot.com